Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Opilec s dvěma malými dětmi vrávoral po silnici. Skončil v policejní cele

V sobotu v podvečer vyjížděli policisté do obce na Rosicku. Projíždějící řidiči je zavolali, protože viděli, jak se po silnici pohybuje opilý muž se dvěma malými dětmi. Policisté na muže narazili, když se se dvěma předškoláky snažil jít po chodníku, ale i ten mu byl vzhledem k jeho stavu dost úzký a s malými dětmi co chvíli zavrávoral do silnice.

Policisté chtěli muže usměrnit, aby se nestalo neštěstí, ale on s policisty vůbec nespolupracoval, naopak byl arogantní, vulgární a na jejich výzvy nedbal. Policisté tak usoudili, že bude k dětem nutné sehnat někoho blízkého, kdo by je bezpečně odvedl domů. Podnapilý a agresivní muž toho totiž zjevně nebyl schopen. Po předání dětí pak nespolupracujícího muže zajistili a převezli k vystřízlivění do policejní cely,popsal policejní mluvčí David Chaloupka.

Muž je podezřelý z přestupku neuposlechnutí výzvy veřejného činitele a o incidentu policisté informovali i orgán sociálně právní ochrany dítěte.

„Užívání alkoholu v aktuálním teplém počasí může být zrádné, jeho negativní působení totiž může být vysokými teplotami umocněno. Pohyb podnapilého člověka v silničním provozu, který plně nekoordinuje své pohyby, představuje pro něj i okolí značné riziko. V tomto případě mohly být projíždějícím autem ohroženy navíc i malé děti. Pokud už se rozhodnete pít, tak alkohol požívejte vždy zodpovědně a s mírou,“ varuje policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky alkohol, děti, provoz, Rosice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

To horko - nám nedělá dobře, ale POZOR NA DĚTI, ABY SI MĚLI JEŠTĚ VŮBEC KDE HRÁT A NE MEZI FLAŠKAMA OD CHLASTU!!!!!

Úterý, 25. června 2024, 18:59Odpovědět

Opilec s dvěma malými dětmi vrávoral po silnici. Skončil v policejní cele  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.