Počasí dnes30 °C, zítra25 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

VIDEO: Mladíci projížděli Brnem jako v GTA. Srazili motorkáře a bourali do aut

Loni v červenci policisté hledali všechny svědky nebezpečné jízdy dvou mladíků, kteří při jízdě Brnem připravili lidem jen těžko uvěřitelné scény. Během automobilové honičky mladíci za volanty dvou aut srazili motorkáře, který čekal na semaforu, projížděli na červenou, kličkovali v protisměru, nabourali čtyři auta a způsobili škodu za čtvrt milionu korun. Po téměř ročním vyšetřování si oba řidiči vyslechli obvinění ze zločinu obecného ohrožení.

Od 1. července 2023 policisté vyšetřovali počínání dvou mladíků za volanty aut v ulicích Brna. „Po téměř ročním vyšetřování sdělil policejní komisař oběma řidičům obvinění ze zločinu obecného ohrožení. Šofér světlého vozu, který v křižovatce srazil motocyklistu, si navíc vyslechl i obvinění z trestného činu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu,“ popsal policejní mluvčí Petr Vala.

Policisté uvedli, že při vyšetřování případu sehrála stěžejní roli veřejnost, která policistům poskytla důležité informace.

Dva řidiči v autech značky BMW se za plného provozu naháněli mezi ostatními řidiči a s dopravními předpisy si hlavy nelámali. Jejich jízda odstartovala na benzince v brněnských Vinohradech. Projeli kolem bývalých židenických kasáren, do Gajdošovy ulice a v křižovatce s Táborskou ulicí jejich hazard odnesl motorkář.

Nic netušící motocyklista čekal před semaforem na zelenou, když do něj najednou zezadu najel pětadvacetiletý řidič světlého sedanu. Po nárazu byl motorkář dokonce prudce vymrštěn do vzduchu. Přivolaní zdravotníci jej následně museli k vyloučení vážnějšího poranění urgentně transportovat do nemocnice. Ale ani tato nehoda oba mladé řidiče k rozumu nepřivedla, naopak jejich nebezpečná jízda Brnem pokračovala dál, popsal tehdy Petr Vala.

Mladíci projeli ulicemi Otakara Ševčíka, Černovická, Svatopetrská a jejich další počínání ukončil náraz do zaparkovaných aut v ulici Za Mostem. Po příjezdu policistů na místo byla u mladíků provedena dechová zkouška na alkohol. Ta dopadla negativně. Opačně ale dopadl test na drogy u jednatřicetiletého šoféra tmavého SUV. Orientačním testem u něj byla detekována přítomnost kokainu a marihuany, ale následné lékařské vyšetření bezdůvodně odmítl, uvedl Vala.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky nehoda, doprava, nehody, obvinění, GTA, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

Sebrat řidičák a konec. To budou moct jezdit i 16 letí- to bude hrůz

Čtvrtek, 20. června 2024, 00:58Odpovědět

Andreas Valach

Doufam, že ti dva dostanou minimalně trest smrti

Pátek, 14. června 2024, 13:07Odpovědět

CZ Moris

Na jak dlouho si ti vrazi půjdou sednout? Budete tuto kauzu dál sledovat?

Pátek, 14. června 2024, 08:33Odpovědět

VIDEO: Mladíci projížděli Brnem jako v GTA. Srazili motorkáře a bourali do aut  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.