Počasí dnes30 °C, zítra24 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jihomoravští kriminalisté zadrželi několik výrobců drog. Odhalili varnu pervitinu v lodním kontejneru

V posledních dnech zadrželi jihomoravští policisté několik osob spojených s drogovou trestnou činností. Minulý týden si policista z brněnského oddělení hlídkové služby všiml podezřelých osob u lodního kontejneru, ve kterém našel varnu pervitinu. Dva výrobce a distributory pervitinu zadržela policie také ve Znojmě, v Blansku odhalila čtyři varny.

Varna v kontejneru

Minulý čtvrtek si jeden z brněnských policistů všiml lodního kontejneru, u kterého se pohybovaly podezřelé osoby. Podle indicií se tam měla nacházet kradená kola. Když společně s majitelem i nájemcem objekt prošli, narazili na větší množství elektroniky, jízdní kola, koloběžku, a hlavně varnu pervitinu. Kriminalisté se nyní snaží zjistit původní majitele nalezených věcí.

„Protože šlo o opakovaný prohřešek, výrobce pervitinu putoval do vazby, stíhán je zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přečinu výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu,“ informoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

VIDEO: Muž v pronajatém bytě vyráběl pervitin. Když nevařil, hrál na počítači nebo spal

Kriminalisté vyrazili do bytu na okraji Brna, který si pronajímal čtyřiatřicetiletý muž se svou o rok mladší partnerkou. Při domovní prohlídce tam objevili očekávané. Muž podle dříve známých informací kriminalistů vyráběl jednou měsíčně pervitin,...

Další varny v kraji

V moci znojemských policistů skončili dva výrobci a distributoři pervitinu, kteří kupovali pseudoefedrin v Rakousku. O několik dní později zadrželi kriminalisté i dalšího dealera, který si drogu opatřoval v Brně. Blanenští kriminalisté zase v uplynulých dnech zadrželi celkem šest osob a k tomu odhalili čtyři varny pervitinu, zajistili také deset gramů vyrobené drogy. 

„Nezaháleli ani jejich kolegové ve Vyškově. Tam byl zadržen také recidivista, který distribuoval drogy. Kromě chemikálií a léků potřebných na výrobu byly u muže zajištěny i dvě zbraně, které přechovával bez potřebných oprávnění. Čelí tedy obvinění také z nedovoleného ozbrojování,“ vysvětlil Šváb.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky PČR, policie, kriminalisté, drogy, varna, pervitin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští kriminalisté zadrželi několik výrobců drog. Odhalili varnu pervitinu v lodním kontejneru  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.