Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Ženu z Vyškovska nalákala videoreklama na sociální síti k investování. Přišla o tři miliony

Ženu z Vyškovska na sociální síti zaujala reklama, v níž obchodní společnost nabízela zajímavé investice. Neodolala lákavé nabídce a spojila se s údajnými odborníky, kteří ale doopravdy byli podvodníky. Vylákali z ní přístupové údaje do bankovnictví a více než tři miliony korun. Podobných případů policie řeší stále více.

Podvodníci ženo obrali o tři miliony

Před necelým půlrokem reagovala žena středního věku z Vyškovska na videoreklamu na sociální síti, v níž obchodní společnost nabízela zajímavé investice. Záhy se ozvali specialisté, kteří ženě nabídli výhodné zhodnocení vložených finančních prostředků.

„Osobní bankéř pak poškozenou přesvědčil, aby mu zpřístupnila svůj počítač i internetové bankovnictví.  Pod jejím dohledem pak postupně investoval do kryptoměn. Zřídil také poměrně vysokou půjčku. Všechny peníze pak ve čtrnácti platbách odeslal na zahraniční účty,“ informoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Potom převzala roli jeho kolegyně. Ta už ženu, která chtěla získat vložené prostředky i se zajímavým ziskem, přesvědčila k dalším čtyřem platbám. Jednalo se o údajné ověření likvidity a zdanění. Celkem žena prostřednictvím podvodníků odeslala na různé účty více než tři milióny korun.

Žena s vidinou bohatství lajkovala a sdílela videa na sociálních sítích, přišla o desítky tisíc

Policisté vyšetřují případ, během kterého podvodník připravil ženu o několik desítek tisíc korun. Vše začalo tak, že si dvaapadesátiletá žena z Břeclavska před dvěma týdny našla na první pohled zajímavý a jednoduchý způsob přivýdělku. Od muže,...

Podobných případů přibývá

Velmi podobný scénář se odehrával poslední měsíc na Letovicku. Podvodníci vydávající se za experty na investování do kryptoměn vylákali od třiačtyřicetiletého muže více než tři sta tisíc korun.

„Přibližně stejná částka zmizela z konta šestašedesátiletého muže z Břeclavska. Ten reagoval na podvodný mail, v němž měl ověřit přihlašovací údaje ke svému kontu. Po úspěšném ověření z účtu ve třech transakcích zmizelo přes tři sta tisíc korun,“ uvedl Malášek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky PČR, policie, podvod, peníze, sociální sítě, banka, účet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mortrick 666

Za blbost se platí, dobře jim tak. Chceš víc? Nemáš nic!

Úterý, 28. května 2024, 17:49Odpovědět

Ženu z Vyškovska nalákala videoreklama na sociální síti k investování.  Přišla o tři miliony  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.