Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Seniorka stála u bitcoinmatu a posílala statisíce podvodníkům. Úspory jí zachránil kolemjdoucí kriminalista

Sedmdesátiletá seniorka z Brna málem přišla o všechny své úspory, když naletěla podvodníkům, kteří se vydávali za její bankéře. Ti ji pomocí několika vymyšlených lstí přesvědčili, že si má vybrat ze svého účtu maximální možnou částku 300 tisíc korun a vložit ji do automatu. Na poslední chvíli zasáhl kriminalista.

Podvodníci ženě přes aplikaci naposílali několik QR kódů, aby mohla obnos po menších částkách vložit do bitcoinmatu, k tomu však naštěstí pro seniorku nedošlo. U přístroje ji totiž spatřil náhodně procházející kriminalista, kterému bylo jasné, že žena se stala obětí podvodu.

„Když ženu u přístroje s penězi v jedné a s mobilem v druhé ruce spatřil náhodně procházející kriminalista, bylo mu jasné, kolik uhodilo. Seniorka mu ovšem odmítala uvěřit, nepomohl ani služební průkaz. Nakonec ji přesvědčil až moment, kdy převzal komunikaci s bankéřem a druhá strana se okamžitě odmlčela,“ popsal policejní mluvčí Pavel Šváb.

Kriminalista svým jednáním zachránil seniorce 264 tisíc korun z jejich úspor. „Následně se kriminalista ještě pokusil zablokovat dva provedené vklady. Ani provozovatel bitcoinmatu už nepomohl, peníze odešly v řádu minut,“ doplnil Šváb a dodal, že policie případ řeší jako trestný čin podvod.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky bitcoinmat, úspory, podvod, peníze, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čestmír Honipírko

Proč nikdo nepošle statisíce mě? Já se klidně přiznám že to chci na motorku :-D

Úterý, 21. května 2024, 18:13Odpovědět

Diskutér T.

Na co máš ženská MOZEK - na šátek ve svám věku nebo co? Zdravím PČR Brno, kteří vykonali kous velmi dobré práce. Díky hoši.

Úterý, 21. května 2024, 13:09Odpovědět

Seniorka stála u bitcoinmatu a posílala statisíce podvodníkům. Úspory jí zachránil kolemjdoucí kriminalista  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.