Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

VIDEO: Zloděj okradl spícího muže. Přiznal se, až mu strážníci řekli, že ho sledovali na kamerách

V sobotu ráno sledovali pracovníci dohledového centra městské policie muže, který se blížil k muži podřimujícímu na lavičce v Denisových sadech. Strážníci vyrazili na místo a pětatřicetiletého kapsáře zadrželi ještě v parku.

Kamery zachytili muže, jak opatrně přistupuje k sedmačtyřicetiletému podřimujícímu chlapíkovi a prohledává jeho příruční tašku, kterou měl připnutou kolem pasu. Nejprve z ní vytáhl krabičku cigaret, ze které si ponechal poslední kus, a prázdný obal odhodil. Vzápětí vzal z ledvinky mobilní telefon a nabíječku. Zbytek věcí poházel po zemi a ve společnosti sedmnáctiletého mladíka odešel, popsala mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Zloděj se z lupu se radoval jen několik minut. „Strážníci ho dostihli ještě v parku a obratem ho vyzvali k vyskládání všech věcí, které měl u sebe. Muž nejprve předstíral, že vůbec neví, proč ho hlídka zastavila. Hned nato ji ubezpečoval, že je správný chlap a rozhodně nic neukradl. Po upozornění, že krádež zaznamenaly kamery, se nakonec přiznal. Stal se tak podezřelým z trestného činu,“ uvedla mluvčí.

Druhá hlídka mezitím v Nádražní ulici dostihla muže, který krádeži přihlížel. Ten strážníkům nejprve nadiktoval osobní údaje svého bratra, ale když hlídce nakonec předložil svůj občanský průkaz, strážníci přišli na to, že jde o celostátně hledaného mladíka. I on skončil v rukou státních policistů.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky zloděj, kamery, spící, krádež, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

To je hajzlů kolem nás co?

Sobota, 18. května 2024, 08:35Odpovědět

VIDEO: Zloděj okradl spícího muže. Přiznal se, až mu strážníci řekli, že ho sledovali na kamerách  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.