Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Špatně vycvičený pes vystartoval po matce s dětmi na lesní cestě. Neměli tu chodit, stěžoval si jeho majitel

Muž se vydal na procházku se svým špatně vycvičeným psem, kterého nechal volně pobíhat po lesní cestě. Neměl snahu hafana krotit ani poté, co vystartoval na matku s dětmi a ohrožoval je. Nejdříve lhal, že je to jeho soukromá cesta. Před strážníky navíc utrousil poznámku, že nechápe, kdo by po té cestě chodil, i když je veřejná.

Svého špatně vycvičeného psa neměl jeho majitel zájem zkrotit ani poté, co prý zběsile štěkající zvíře vyběhlo proti matce s dětmi a pouštělo na ně hrůzu. Žena se obrátila na městskou policii, protože padesátník si středně velkého křížence údajně neodvolal ani ve chvíli, kdy ho o to žádala a upozorňovala, že z něj její chlapci mají velký strach.

Rodině tak zkazil sobotní podvečerní procházku po bystrcké veřejně přístupné lesní cestě. Když strážníci k mužově chatě přijeli, dorážel pes bez náhubku a vodítka i na ně. Vlastníka proto důrazně vyzvali, aby si zvíře odvolal zpátky na pozemek. Muž oponoval, že psa dobře zná, a ještě nikoho nepokousal.

„Žena podotkla, že chatař jí ještě o chvíli dříve tvrdil, že cesta patří k jeho parcele. Před hlídkou městské policie to popřel, ale neodpustil si poznámku, že nechápe, proč by po pěšině měl někdo chodit,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Strážníci mu zopakovali, že cesta je na veřejném prostranství a z porušení vyhlášky je naopak podezřelý on sám, protože nechal volně vybíhat nezajištěného a nehlídaného psa mimo soukromý pozemek.

„Vzhledem k tomu, že podle ženy neodvolal psa ani po její prosbě, je podezřelý také z přestupku proti občanskému soužití. Tím, že nepředcházel útěku zvířete, mohl porušit i veterinární zákon. Ve správním řízení hrozí muži pokuta do sta tisíc korun,“ vysvětlil Ghanem.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky MPB, strážníci, pes, lesní cesta, pozemek, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Svoboda

Takovýmto magorům by mělo být držení psů zakázáno. Ten pes nemůže zato, že jeho pán je dementní primitiv a nevychoval ho. Je určitě diskutabilní, co s takovým psem, který nepoznal pořádný výcvik, či alespoň trochu přízně od páníčka, který nezvládá jeho výchovu, ale pokud nikomu nestačí, či nestačil ublížit, nezatracoval bych ho. Zbavil bych ho jeho debilního majitele a dal do opravdu dobrých rukou. Určitě by z něho byl za chvíli když ne mazlík, tak slušný pes. Na rozdíl od současného majitele, který zůstane dementním blbem do konce svých dnů.

Středa, 8. května 2024, 01:35Odpovědět

Diskutér T.

SOUHLAS S TĚMITO DISKUTUJÍCÍMI: Josef Vyndalho, Kolokan Skokan, Heinrich Rosenauer, - ABSLOLUTNÍ NESOUHLAS: Petr-Navrátil.

Úterý, 7. května 2024, 08:27Odpovědět

Diskutér T.

ČOKLISTA, CO SE NEUMÍ SÁM CHOVAT A JEDNÁ JAKO BLBĚ VYCVIČENEJ PES. .....PSA DO ÚTULKU A TOHO NEVYCHOVANÝHO MAMLASA POKUTOVAT, AŽ ZČERNÁ - POBUDA!!!

Úterý, 7. května 2024, 08:24Odpovědět

Jiří Svoboda

S tím druhým vaším příspěvkem lze jenom souhlasit.

Středa, 8. května 2024, 01:43Odpovědět

Josef Vyndalho

pokud nedodržuješ pravidla tak holt budeš muset platit, úřad by mu měl napálit pokutu aby ho příště přešla chuť dělat si co chce.....

Pondělí, 6. května 2024, 09:49Odpovědět

Klokan Skokan

Proto je potřeba být ozbrojený. Zaútočí na mě zvíře, skončí zakopané v díře.

Pondělí, 6. května 2024, 09:23Odpovědět

Jiří Svoboda

Už tě vidím neohrožený hrdino.

Středa, 8. května 2024, 01:41Odpovědět

Oldřich Hein

Správně díte.

Pondělí, 6. května 2024, 18:20Odpovědět

Heinrich Rosenauer

Běžné chování typického čoklaře. Kéž by ho úřady pořádně osolili.

Pondělí, 6. května 2024, 09:05Odpovědět

Jiří Svoboda

Jsou čoklaři a pejskaři. Čoklaři jsou dementi. Toto byl jeden z nich. Pak jsou ještě hovada, kteří nazývají všechny chovatele psů čoklaři. Nevím kam patříte, to víte asi sám nejlíp.

Středa, 8. května 2024, 01:49Odpovědět

Pavel Pavel

Ty jsi trouba

Pondělí, 6. května 2024, 09:50Odpovědět

Petr_ Navrátil

Co to melete?? Absolutní většina majitelů psů jsou zodpovědní lidé. Ale stejně jako mezi všemi se najdou i taková individua, jako bylo popsáno v článku.

Pondělí, 6. května 2024, 09:18Odpovědět

Špatně vycvičený pes vystartoval po matce s dětmi na lesní cestě. Neměli tu chodit, stěžoval si jeho majitel  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.