Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Muž ztrácel peníze v domnění, že je investuje. Podvodník mu sliboval, že mu zisk přiveze letadlem

Šedesátiletý muž z Hodonínska žil zhruba čtvrt roku v domnění, že investuje svoje peníze. Ukázalo se však, že je jen posílá podvodníkovi, který rozhodně nemá v úmyslu je muži vracet s pohádkovým zhodnocením. Podvodník muži dokonce tvrdil, že mu zisk dopraví do České republiky letadlem.

Muž z Hodonínska na konci ledna reagoval na internetu na nabídku zhodnocení úspor. Zaregistroval se a záhy jej kontaktoval finanční expert, který mu vysvětlil princip obchodování. Za investované peníze nakoupí kryptoměnu, kterou v Africe se ziskem prodá. Investora poté vyplatí. Lákavá nabídka muže zaujala, tak obratem začal investovat. Postupně na určené účty posílal částky kolem sta tisíc korun,popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Na investičním kontě muž za krátký čas našel přes 300 tisíc dolarů a bankéř mu nabídl, že si může získanou částku vybrat. „Podmínkou bylo zaplacení šestiprocentní daně. Krátce na to bylo nutné zaplatit poplatek za pojištění převozu peněz. S dovětkem, že po bezpečném doručení mu bude částka vrácena. Na obě transakce si už poškozený peníze musel vypůjčit,“ uvedl Malášek.

Sedm milionů korun, které měl muž investicemi získat, měl bankéř dopravit na letiště v Pardubicích. To se však nestalo. „Ozvala se ale jeho spolupracovnice. Zásilku prý na letišti stopla celní správa. Na požadavek zaplacení poplatku ve výši čtvrt milionu korun už poškozený nereagoval. Pochopil, že byl podveden. Za čtvrtroční investování prodělal více než milion korun,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytl JMK

Štítky peníze, investice, letadlo, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Jakým letadlem - ASI PRÁŠKOVACÍM NE??? Protože ho hezky naprášil!!

Neděle, 28. dubna 2024, 10:14Odpovědět

Muž ztrácel peníze v domnění, že je investuje. Podvodník mu sliboval, že mu zisk přiveze letadlem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.