Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Namol opilý přátelský Slovák jel se dvěma půllitry v rukou na kole. Boli len pivečka, nejakých osem, přiznal

Namol opilý cyklista brázdil na kole ulice Brna ze strany na stranu. Bohužel pro něj neunikl pohledům brněnských strážníků, kteří se jali jeho jednání vyšetřovat. Stalo se tak ve čtvrtek 11. dubna kolem čtvrté hodiny ranní. Mladý cyklista v dobrém rozmaru strážníkům přiznal, že vypil osm piv.

„Jestli jste doteď nevěděli, proč se o někom říká, že šněruje ulicemi, tady máte vysvětlující video. Jízdní styl tohoto mladého cyklisty totiž skutečně nápadně připomínal provlékání tkaniček z jedné strany na druhou,“ popsal mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem. Pracovníci u kamerového systému zachytili houpavou jízdu cyklisty a přivolali nejbližší autohlídku městské policie.

Strážníci dostihli cyklistu v Kotlářské ulici a zjistili, že jde o velmi přátelsky až rozpustile naladěného čtyřiadvacetiletého Slováka. „Doklady u sebe sice neměl, přestože je to pro cizince povinnost, zato se hned ochotně přiznal k pití alkoholu. Zavzpomínal, že měl iba pivečka, a strážníkům zřejmě zcela popravdě řekl, že jich bylo nejakých osem,“ popsal mluvčí a dodal, že mladík nadýchal 2,64 promile.

Mladík po provedení dechové zkoušky zjišťoval, zda se její výsledek násobí dvěma. Když mu strážníci řekli, že ne, očividně ho to uspokojilo. „Poznamenal, že by se sám divil, kdyby s pěti promile zvládl jet na kole. Pozoruhodné bylo, že v tomto stavu absolvoval cestu se dvěma skleněnými půllitry v rukou. I to je skutečnost, kterou mohou na základě poskytnutého záznamu posoudit úředníci ve správním řízení,“ uvedl Ghanem.

Když si strážníci mladíka na závěr fotili pro dokumentaci, zapózoval jim se zdviženým palcem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky alkohol, doprava, cyklista, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roland von Wagen

Ten měl aspoň fajn vopici. Takovou měl mít i ten, co shodil turistu z hradeb.

Pátek, 12. dubna 2024, 12:53Odpovědět

Namol opilý přátelský Slovák jel se dvěma půllitry v rukou na kole. Boli len pivečka, nejakých osem, přiznal  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.