Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Doslovná rozlučka se svobodou v Brně. Muž míří za shození turisty z hradeb Špilberku na deset a půl roku za mříže

Krajský soud v Brně dnes rozhodl v případu rozlučky se svobodou, která se zvrhla a málem skončila tragédií. Slovák, který loni shodil z hradeb pevnosti Špilberk turistu, míří na deset a půl roku do vězení se zvýšenou ostrahou. Rozsudek je nepravomocný. Poškozený muž z Německa s vážným zraněním skončil v nemocnici a zotavoval se několik měsíců.

Shodil turistu úmyslně, míní soudce

Sedmatřicetiletý Slovák, jinak držitel titulů Ing. a PhD., měl v září chvíli před svatbou. S kamarády vyrazil na rozlučku se svobodou do centra jihomoravské metropole. Hodně popíjeli a při opileckých toulkách městem skupinka zamířila také do parku u pevnosti Špilberk.

Dva z nich se od skupinky odpojili a dali se do řeči s Němcem sedícím na zídce hradeb okolo Špilberku. Pak Slovák do Němce sedícího na zídce nečekaně strčil, turista z hradeb přepadl a zřítil se. Přežil jen díky náhodě. 

„Jednal v úmyslu ublížit. Napřáhl se a strčil člověka do propasti, dopustil se tedy dle zákoníku zvlášť závažného zločinu. Pokud by se pod zídkou nacházel například velký kámen, došlo by k tragédii. Byl to jeho velký den a měl zřejmě pocit, že může vše,“ uvedl dnes soudce Martin Vrbík.

Byl to fór, tvrdí muž, který údajně shodil turistu z hradeb Špilberku. Vinu hází na bratrance

Krajský soud v Brně se začal zabývat případem rozlučky se svobodou, která se zvrhla a málem skončila tragédií. Začátkem září minulého roku Slovák shodil z hradeb pevnosti Špilberk turistu z Německa, který s vážným zraněním skončil v nemocnici....

Rozlučka se svobodou byla doslovná

„Potkali se dva neznámí lidé. Němec pouze dostatečně nevěnoval pozornost podnapilému Slovákovi a tím mu zranil ego. Čin považuji za projev arogance a neúcty k životu druhého,“ vysvětlil dnes soudce.

Sedmatřicetiletý Slovák se tu noc se svobodou skutečně rozloučil. Jen značně jinak, než bylo v plánu. Soudce mu uložil trest ve výši deset a půl roku, zatím je rozsudek nepravomocný. Trest by si měl muž odpykat ve věznici se zvýšenou ostrahou.

Obhájce i státní zástupce si ponechali možnost podat odvolání. Slovák tak zůstane ve vazbě, dokud nebude verdikt pravomocný.

Modlím se za něj každý den, řekl muž obžalovaný ze shození turisty z hradeb Špilberku. Vinu ale popírá

Krajský soud v Brně pokračuje v rozkrývání případu rozlučky se svobodou, která se zvrhla a málem skončila tragédií. Dnes zazněly výpovědi svědků a soudce přehrál záznam z pouličních kamer. Došlo také na závěrečné řeči. Slovák loni shodil z hradeb...

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová

Štítky soud, Krajský soud v Brně, cizinec, Špilberk, trest, vězení, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doslovná rozlučka se svobodou v Brně. Muž míří za shození turisty z hradeb Špilberku na deset a půl roku za mříže  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.