Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Opilý cizinec autem srazil seniora o holi a z místa ujel. Zastavila ho až hrozba střelbou

Jen těžko uvěřitelná situace se stala v uplynulém týdnu u tramvajové zastávky Nové sady. Opilý řidič, který vyjel z Husovy ulice směrem k hlavnímu nádraží tam nezvládl řízení a najel na ostrůvek zastávky, kde srazil dvaasedmdesátiletého muže o holi, který před ním chtěl uskočit do kolejiště, což však nestihl. Řidič totiž strhl řízení na stejnou stranu a muže srazil. Potom se navíc rozhodl z místa nehody zmizet.

Muž za volantem začal po střetu se seniorem couvat, auto při tom opřel o dělicí zábradlí mezi kolejemi, ale to už na místo spěchal jeden ze strážníků městské policie.

„Strážník ho pod hrozbou namířené služební zbraně důrazně vyzýval, aby zastavil. Cizinec na to ale nedbal a začal ujíždět. Od výstřelu strážník upustil, protože u zastávky se pohybovalo několik nezúčastněných lidí, které by odražený projektil mohl ohrozit,“ popsal mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Senior při střetu utrpěl poranění na hlavě a na rukou a jeden ze strážníků mu na místě společně s jedním ze svědků poskytl první pomoc a přivolal zdravotníky.

Druhý strážník mezitím vůz pronásledoval. Cizinec za jeho volantem ujížděl historickým centrem, Masarykovou ulicí na náměstí Svobody, a tak si strážník přes vysílačku nechal povolat další autohlídky. Právě na náměstí Svobody vyběhla posádka z auta a dala se na útěk.

„Jednoho z mužů strážník dopadl v Mozartově ulici, a rovněž pod hrozbou namířené služební zbraně ho přiměl, aby si lehl na zem, kde mu nasadil pouta. Strážníkům se podařilo kontaktovat svědky jak na místě nehody, tak i na hlavním brněnském náměstí. Polsky hovořící muž nadýchal přes 1,8 promile alkoholu, před přivolanými policisty se přiznal k řízení vozidla a je podezřelý z několika trestných činů,“ uvedl mluvčí a dodal, že strážníci v autě objevili několik rozpitých lahví alkoholu.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky doprava, nehoda, senior, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

VRAH - OŽRALA - PŘIVANDROVALEC Z POLSKA - TAK TO TU MÁME HEZKOU BANDU POLOVRAHŮ - NEBOLI VRAHŮ, CO POD VLIVEM CHLASTU DOKÁŽÍ VJET NA OSTRŮVEK A PŘIZABÍT NEVINNÉ LIDI? DOŽIVOTÍ - OPAKUJI DOŽIVOTÍ A AUTO IHNED DAROVAT POTŘEBNÝM RODINÁM!! HAMBA - HAMBA - HAMBA... ....V NĚMECKU HNUS NA KAŽDÝM KROKU, VE FRANCII A ZAČÍNÁ TO BÝT I U NÁS, KDE BYLA VĚTŠINOU POHODA A KLID!!! FUJ - TY ŘIDIČSKÁ NEOMALENÁ ZRŮDO!!

Úterý, 9. dubna 2024, 16:58Odpovědět

Libor Burian

V bendostànu falešných studentů falešných bendopráv a škol prodavačů danuschetitulů kteří sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné'' mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám je vše možné. Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme. Podepište petici Voda je život, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost !

Čtvrtek, 11. dubna 2024, 19:32Odpovědět

VIDEO: Opilý cizinec autem srazil seniora o holi a z místa ujel. Zastavila ho až hrozba střelbou  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.