Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Starší žena se rozhodla investovat do krypta, podvodníkům poslala přes dva miliony

Starší žena ze Znojemska před Vánocemi zareagovala na sociální síti na inzerát vybízející k investování do kryptoměn. Během tříměsíčního investování žena prodělala skoro dva miliony korun. Podle policie spotřebovala nejen své úspory, ale kvůli podvodníkům si nemalou část peněz vypůjčila.

Starší žena se se slovensky hovořícím podvodníkem dohodla na prvotní investici ve výši 2 tisíc korun, která po instalování doporučených programů do počítače a mobilu ženě přinesla a jediný první zisk ve výši dvaceti korun.

Tento zisk však ženu povzbudil k aktivní spolupráci s bankéřem. S ním postupně rozvíjela své investování. Žena si také zřídila ve speciální aplikaci účet, kde mohla sledovat, jakým způsobem zhodnocuje své vložené prostředky. Potvrzovala také platby na různé účty. Nakonec zaplatila i skoro deset tisíc euro jako poplatek nutný k vyplacení zisku. Dostala rovněž termín, kdy jí budou peníze vyplaceny,popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Žena pochopila, že se stala terčem podvodníků, až když se na jejím účtu neobjevovaly žádné finance a bankéři přestali komunikovat. Během tří měsíců ztratila skoro dva miliony korun,uzavřel Malášek.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky kryptoměny, podvod, peníze, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Hlupajda JENOM DVA?

Čtvrtek, 21. března 2024, 20:41Odpovědět

Starší žena se rozhodla investovat do krypta, podvodníkům poslala přes dva miliony  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.