Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Falešný policista sliboval muži pomoc, nakonec ho obral o 800 tisíc

Muž z Brněnska nadvakrát tratil na kryptoměnách, podvodník ho obral skoro o 800 tisíc korun. Uvěřil totiž falešnému policistovi, který ho ohledně prvního podvodu s kryptoměnami kontaktoval. Na policejním webu o tom dnes informoval mluvčí Bohumil Malášek. Případ není úplně běžný, policie obvykle informuje o případech, kdy poškození přímo tratí při údajné investici do kryptoměn.

Člověk, který se představil jako policista, kontaktoval muže z obce u Ivančic na Brněnsku. Muži řekl, že mu podařilo zachránit část z jeho prostředků, které před časem skončily v rukou kyberpodvodníků. „Důchodce se nechal znovu oklamat a nainstaloval si do počítače software na jeho vzdálenou správu. Potom už jen spolupracoval s podvodníkem, který prováděl transakce na jeho bankovním kontu. Výsledkem byla ztráta skoro 800 tisíc korun," uvedl Malášek.

Velmi podobný scénář se stal na Břeclavsku. Tam podvodník telefonicky kontaktoval ženu středního věku s tím, že jí bude vráceno dříve do kryptoměn investovaných necelých 10 tisíc korun. „Falešný bankéř za spolupráce s poškozenou vzdáleně ovládal její počítač. Podařilo se mu uzavřít půjčku a získané peníze v několika splátkách odeslal na neznámé účty. Žena nejenže nezískala 10 tisíc korun, ale ztratila dalších 200 tisíc korun," uvedl mluvčí.

Podvody ohledně investic do kryptoměn nejsou ojedinělé. Například v polovině února policie informovala o tom, že podvodníci obrali o více než 1,5 milionu korun dva seniory z jihu Moravy, kteří chtěli do kryptoměn investovat.

O kryptoměnách se v posledních týdnech v médiích píše v souvislosti s jejich cenami, kdy některé z nich lámou rekordy. Například nejznámější kryproměna bitcoin v pondělí překonala hranici 72 tisíc dolarů (téměř 1,7 milionu korun). Nad 70 tisíc dolarů se bitcoin poprvé dostal minulý týden v pátek. Cena roste například i v případě měny ether, která je po bitcoinu druhá největší. Investice do kryptoměn i z toho důvodu lákají i lidi, kteří s investováním do této oblasti mají méně zkušeností či nemají žádné.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Václav Černý

Štítky kriminalita, podvod, krypto, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alena Jana

100% zaručená svěřenecká půjčka , Poskytujeme vám půjčky za velmi flexibilních podmínek, naše úrokové sazby se liší v závislosti na požadované částce a době splatnosti. Naše sazby jsou relativně nízké a liší se 2%. Vyberete si částku a dobu, která nejlépe vyhovuje vaší situaci. Díky osobní půjčce si můžete půjčit částku od 50 000 do 100 000 000 Kč na období 12 až 240 měsíců. - Finanční pomoc, - Půjčka okamžitě, - Nebankovní půjčka, kontaktujte E-mail: kdfin11@gmail.com

Úterý, 2. dubna 2024, 09:35Odpovědět

David Boger

Nabízím vám jedinou finanční půjčku od přímého investora od 50 000 do 50 000 000 Kč. Tato nabídka platí pro celou Českou republiku a pro všechny občany. Splatnost této půjčky lze nastavit na 360 měsíců s možností předčasného splacení za každou cenu a bez navýšení. Vezměte si plnou půjčku a splaťte své prostředky do 24 hodin. Pokud si chcete půjčit, napište na: bogar9627@gmail.com whatsapp +420604876766

Sobota, 16. března 2024, 02:20Odpovědět

Diskutér T.

Ach jo, pořád se varuje, píše se o tom, jak být opatrní a JSEM NÁROD NEPOUČITELNEJCH!!! LIDÉ BDĚTĚ!!!

Středa, 13. března 2024, 06:18Odpovědět

Falešný policista sliboval muži pomoc, nakonec ho obral o 800 tisíc  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.