Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Rybář našel u Prýglu dělostřelecký granát. Munici do kanónu zneškodnil pyrotechnik

Netradiční úlovek má na kontě rybář z Brna. Při cestě k oblíbenému místu na Prýglu, kde berou ryby, narazil na druhoválečnou munici do kanónu. Strážníci okolní prostor uzavřeli a pyrotechnik granát zneškodnil.

Na pěšině u Brněnské přehrady v blízkosti lodní zastávky Kozí horka našel eden z rybářů dělostřelecký granát. Neváhal a na svůj úlovek upozornil strážce brněnského zákona. Necelé čtyři minuty po přijetí oznámení strážníci poříční jednotky zjistili, že na popsaném místě leží dělostřelecká munice používaná v průběhu druhé světové války.

„Hlídka proto okamžitě vyznačila bezpečný koridor, aby zabránila nežádoucímu vstupu do označeného místa. Hned potom přivolala odborníka z Policie České republiky,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Jana Pokorná.

Část pláže u Brněnské přehrady se musela uzavřít. Žena tam našla minometný granát

Brněnští strážníci včera odpoledne uzavřeli část pláže u Brněnské přehrady. Břehy Prýglu odhalily minometný granát z druhé světové války, který ležel na písečném dně u přístaviště U Kotvy. Potenciálně funkční munici objevila kolemjdoucí žena.

Pyrotechnik nález vyhodnotil jako dělostřeleckou munici ráže osm celých osm desetin centimetrů do kanónu značky Flag. Po dobu, než policisté nalezenou střelu odvezli k bezpečné likvidaci, zajišťovali strážníci dodržování zákazu vstupu do označeného prostoru nálezu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPB

Štítky MPB, pyrotechnik, granát, munice, kanón, druhá světová válka, Brněnská přehrada, Prýgl, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Fröhlich

Dělo značky Flag? Zřejmě jedná o munici pro 8,8 cm Flak což je protiletecký kanón. Některé typy těchto děl se úspěšně používali i proti pozemní obrněné technice. Mimochodem zbraně nejsou auta, tam se pojem značka nepoužívá :)

Neděle, 3. března 2024, 16:00Odpovědět

Rybář našel u Prýglu dělostřelecký granát. Munici do kanónu zneškodnil pyrotechnik  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.