Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Policisté na jihu Moravy kontrolují ubytovny. Hledají cizince, kteří se do Česka dostali nelegálně

Cizinečtí policisté na jihu Moravy operují i po skončení kontrol na hranicích se Slovenskem. Zaměřují se na návštěvníky vytipovaných hotelů a ubytoven. Kontroly jsou jen namátkové, policisté ale díky nim zdrželi hledaného cizince nebo osoby, které na území Česka vstoupily nelegálně.

Jihomoravští cizinečtí policisté jsou ve střehu i po skončení kontrol na hranicích i v příhraničí. Byť jde jen o namátkové kontroly, už v nich uvázly dvě osoby, které nelegálně vstoupily na území Česka.

„Činnost jsme zaměřili do kontrol hotelů a ubytoven, kde se nám podařilo zajistit pětačtyřicet cizinců, kteří zde pobývali nelegálně,“ uvedl mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb.

Kontroly na hranicích se Slovenskem končí, budou jen namátkové. Migrantů podle vlády ubývá

O půlnoci na sobotu skončí po takřka čtyřech měsících stabilní kontroly na českých hranicích se Slovenskem. Zavedeny byly kvůli nárůstu počtu migrantů. Vláda ve středu rozhodla, že režim může přejít díky útlumu nelegálně příchozích na namátkový.

Například v druhém únorovém týdnu policisté zajistili dva občany ze sousedního státu. Neměli se k otevření dveří od hotelového pokoje a policisté zjistil, ž k tomu měli důvod. Na jednoho z nich byl vydán Evropský zatýkací rozkaz. Kromě toho v místnosti objevili návykové látky.

Policisté se zaměřují také na odhalování padělaných dokladů, nejčastěji řidičských průkazů. Od začátku roku odhalili 30 padělaných dokladů, za celý loňský rok to bylo přes sto sedmdesát.

„Zároveň také školíme pracovníky městských úřadů a strážníky městských či obecních policií tak, aby uměli efektivně padělky rozeznávat. Letos jsme proškolili již přes sto padesát osob,“ uvedl za cizineckou policii Pavel Andrýsek.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky PČR, policisté, cizinecká policie, doklady, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Tak tomu říkám SKVĚLÁ PRÁCE. PRYČ S NELEGÁLY A MAFIÁNY!!!

Čtvrtek, 22. února 2024, 14:04Odpovědět

VIDEO: Policisté na jihu Moravy kontrolují ubytovny. Hledají cizince, kteří se do Česka dostali nelegálně  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.