Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Před Krajským soudem v Brně stanul muž, který podle obžaloby cucal palce malým chlapcům v šermířském spolku

Vedoucí šermířského spolku z Vysočiny podle obžaloby cucal palce u nohou malým chlapcům, když spali, přitom se uspokojoval. Některé z hochů svázal i do kozelce. Případ dnes otevřel Krajský soud v Brně. Jde o čtyři chlapce, kterým ještě nebylo patnáct let.

Obtěžoval chlapce po tréninku

Žalobce muže viní ze znásilnění, ohrožování mravní výchovy a omezování osobní svobody. Muž vinu popřel, podle něj chlapci chtěli masáže nohou po vystoupení. Řekl také, že svazování do kozelce si chtěli zkusit. Dnes jej soud poslal do vazby.

Obžaloba popsala případy, které se podle ní staly od roku 2017. Dva z kluků u vedoucího doma přespávali, protože podle muže nechtěli jezdit po trénincích či vystoupeních domů a druhý den zase zpět. Muž hochům podle obžaloby večer opakovaně masíroval chodidla, a když usnuli, bez jejich vědomí jim cucal palce u nohou a přitom se uspokojoval.

Jednoho hocha jednou i svázal lanem, druhého zabalil do potravinářské fólie, oba takto podle obžaloby ponechal několik hodin. Případy dalších dvou chlapců jsou z nocí po vystoupeních, staly se ve stanu, kdy vedoucí chlapcům podle obžaloby masíroval nohy a následně cucal palce, uvedla obžaloba.

Vinu popírá

Muž vinu popřel. „Necítím se vinen, nesouhlasím s obžalobou. Je to překroucené,“ uvedl. Řekl, že se zajímá o masáže nohou, reflexní terapii a podobné věci. Chlapci podle něj masáže chtěli. Muž popřel, že by jim cucal palce u nohou a že by se přitom uspokojoval.

Nezaznamenal prý nesouhlas, když je masíroval. Uvedl, že spolu měli dobrý vztah. Na dotaz žalobce odpověděl, že některé z nich svazoval do kozelce. O tematiku bondage se podle svých slov také zajímá a chlapci si podle něj chtěli zkusit, jestli se ze svázání dostanou. Dodal, že jeden z chlapců chtěl zkusit i zabalení do potravinářské fólie.

Soudce vyslechne svědky

Muže dnes soud poslal do vazby. Obžalovaný se totiž vydaným předběžným opatřením nesmí stýkat se členy spolku mladšími osmnácti let, podle žalobce to ale opakovaně nedodržoval. Muž za porušení opatření už dříve dostal pokutu třicet tisíc korun, podle obžaloby ho znovu porušil v polovině loňského prosince. Soud jej proto do vazby poslal z obavy, že bude pokračovat v trestné činnosti.

Spolek se zabývá mimo jiné historickým šermem či ohňovou show. K řízení se u soudu připojila zmocněnkyně chlapců, dva z nich jako náhradu nemajetkové újmy po muži požadují celkem půl milionu korun. Hlavní líčení bude pokračovat 21. února čtením listin, po odročení pak bude pokračovat svědeckými výpověďmi.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky soud, děti, šerm, Krajský soud v Brně, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Asi zkoušel ten blbík, jestli jim nebrní palce z toho brnění!!

Středa, 21. února 2024, 16:00Odpovědět

Diskutér T.

Byly to opravdu palce hochů - není to špatně napsaný?

Středa, 21. února 2024, 16:00Odpovědět

Před Krajským soudem v Brně stanul muž, který podle obžaloby cucal palce malým chlapcům v šermířském spolku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.