Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Senioři z jihu Moravy chtěli investovat do kryptoměn, podvodníci je obrali o stovky tisíc

Dva senioři z jihu Moravy chtěli investovat do kryptoměn, podvodníci je obrali o více než jeden a půl milionu korun. Obdobné případy nejsou ojedinělé, jihomoravští policisté je řeší opakovaně.

O zhruba devět set tisíc korun přišel osmašedesátiletý muž ze Znojemska. Volající mu sdělil, že na jeho kryptoměnovém účtu má dvacet tisíc dolarů zisku, následně mu zavolal falešný bankéř.

„Cesta k avizovaným penězům byla snadná. Stačilo kliknout na zaslaný odkaz a následně potvrzovat příchozí esemesky. Senior vůbec netušil, že neznámý podvodník ovládá jeho počítač a s každým potvrzením zprávy odcházejí z jeho účtu nemalé částky. Během několika hodin tak z jeho konta zmizelo skoro devět set tisíc korun,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Na začátku roku se nechal nalákat na výhodné investování do kryptoměn sedmaosmdesátiletý Brňan. Zaregistroval se do doporučené aplikace, zaplatil vstupní poplatek a převedl několikatisícovou sumu pro investování. Po krátké době přišla nabídka na výhodnější investice. Podmínkou ale bylo navýšení částky.

„Senior souhlasil a za pomoci bankéře převáděl další a další požadované peníze. A jeho zisk úspěšně rostl. Když, už chtěl s investováním skončit, bylo pro vyplacení zisku nutné zaplatit další sumu. I tuto za pomoci bankéře převedl na určený účet. Až když se nedočkal slíbených peněz, pochopil, že byl podveden,“ uvedl mluvčí. Z účtu seniora podvodník odčerpal více než půl milionu korun.

Obdobnými případy se policisté na jihu Moravy zabývají opakovaně. Například v polovině loňského listopadu policie informovala o případu jedenapadesátiletého muže z Brněnska, který také chtěl investovat do kryptoměn. Podvodník ho obral skoro o devět set tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky kriminalita, internet, podvod, senioři, Jihomoravský kraj, Brno, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Jen hladoni se nachají napílit - chudáka by to ani nenapadlo!!!

Úterý, 20. února 2024, 11:34Odpovědět

Senioři z jihu Moravy chtěli investovat do kryptoměn, podvodníci je obrali o stovky tisíc  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.