Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Žena strčila kočárek se synem pod jedoucí auto. Soudce ji poslal na pět let za mříže

V opilosti odhodila čtyřiačtyřicetiletá matka pěti dětí kočárek s nejmladším synem pod jedoucí auto. Situace v Prostějově před dvěma lety neskončila tragédií jen díky pohotové reakci řidiče, jenž prudce zabrzdil a strhnul volant na stranu. Žena tvrdí, že si nic nepamatuje a vinu necítí. Soud jí uložil pětiletý trest, proti kterému se odvolala.

Nic si nepamatuju, tvrdí žena

V srpnu před dvěma lety čtyřiačtyřicetiletá Brňanka tehdy pobývající v Prostějově ohrozila svého dvouletého syna. Po několika skleničkách alkoholu podle svědků z ničeho nic strčila kočárek s dvouletým dítětem pod jedoucí auto. Tvrdí, že si incident nepamatuje a vinu popírá.

„Vůbec nic si nepamatuju. Jen to, že tam najednou byli lidi a policajti. Pak si vybavuji až večer. Děcka nebiju, ale když jdeme třeba do obchodu a oni jsou tam divoký, tak dostanou na zadek,“ uvedla před soudem opakovaně matka pěti dětí.

K tragédii nedošlo zásluhou pozorného řidiče, který pohotově dupnul na brzdu a rychle strhl volant na pravou stranu. Úsek silnice byl úzký a nepřehledný, řidič jel proto rychlostí mezi třiceti a čtyřiceti kilometry za hodinu. I to dvouletému chlapci nejspíše zachránilo život.

Alkohol a výtržnosti v bistru

Policisty k dramatické situaci přivolal návštěvník nedalekého bistra. Žena podle něj stánek s občerstvím navštívila a hosty šokovala svým chováním k malému synovi. Následný incident muž viděl ze zahrádky podniku.

Svědek, jenž si zašel s manželkou posedět do občerstvení na okraji Prostějova, vypověděl, že žena před nimi plačícího chlapce v kočárku bila. „Sprostě mu nadávala, bila jej po rukách a dokonce profackovala,“ uvedl u soudu při jednání v listopadu minulého roku.

Podle provozního bistra žena začala nadávat také ostatním hostům a chovala se velmi agresivně. Požila velké množství alkoholu. Nejdříve popíjela doma se svým otcem, následně si několik skleniček dala také v bistru.

„Můj otec chtěl vidět děti, tak jsme přijeli na návštěvu a dali si víno. Pak jsme se přesunuli k občerstvení, kde bylo malé pivo a nějaké panáky rumu. Ještě si vzpomínám na vinotéku, tam jsem si dala snad dvě deci,“ popisovala žena již dříve u soudu okamžiky před zkratem.

Dítě by utrpělo zranění mozku

I když malý chlapec neutrpěl žádná zranění, u soudu zazněl předpokládaný rozsah poranění v případě, že by došlo ke srážce auta s kočárkem. Posudek vypracovali znalci z oboru lékařství.

„Nezáleželo by na rychlosti auta. I kdyby jelo jen dvacet kilometrů za hodinu, chlapec by utrpěl vážná poranění zejména hlavy a mozku. Automobil se navíc pohyboval rychlostí o něco vyšší, přibližně mezi třiceti a čtyřiceti kilometry za hodinu. Zranění chlapce by se v tomto případě rovnala pádu z výšky tří až šesti metrů,“ shrnul posudky znalců soudce Miloš Žďárský.

Odešla z léčení a odvolala se

I když žena podle svých slov činu lituje, vinu stále popírá. Uvádí, že o děti se stará. S žádným ze svých pěti potomků ale nebydlí. Tři nejstarší děti skončily v pěstounské péči, zbylé dvě včetně chlapce z kočárku žijí u otce.

Žena také uvedla, že podstoupila léčení. Kvůli závislosti na alkoholu se nechala hospitalizovat v psychiatrické nemocnici ve Šternberku. Podle pracovníků zdravotnického zařízení ale nespolupracovala a bezdůvodně vyžadovala vysoké dávky medikace. Když jí nevyhověli, sbalila si věci a odešla.

Soudce na základě výpovědí několika svědků i znalců poslal ženu za mříže. Udělil jí pětiletý trest ve věznici s ostrahou. S rozsudkem žena nesouhlasí a ihned po jeho vyřčení sdělila, že se chce odvolat.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová

Štítky soud, kočárek, matka, dítě, auto, Krajský soud v Brně, Brno, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Žena strčila kočárek se synem pod jedoucí auto. Soudce ji poslal na pět let za mříže  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.