Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Senior volal strážníky, protože jeho žena doma upadla. Ti nakonec našli na zemi i jeho

Strážníci městské policie Brno ve středu odpoledne vyjížděli do jednoho z paneláků v brněnské Bystrci, kam je zavolal pětaosmdesátiletý senior. Muž strážníkům nahlásil, že jeho o čtyři roky mladší manželka v bytě upadla a on nemá sílu na to, aby ji dostal zpět na nohy.

Strážníkům netrvalo ani pět minut, než se dostali před dveře bytu, ze kterého je volal senior. Po zaklepání na dveře však nájemnice uvnitř uniformovaným mužům řekla, že jim nemůže otevřít. Žena navíc podle mluvčí strážníků projevila obavy o svého manžela, kterého údajně delší dobu neslyšela.

Ve chvíli, kdy byli strážníci rozhodnutí, že byt otevřou pomocí speciální sady, se ženě uvnitř podařilo dveře odemknout a pustit je dovnitř. „Měla viditelná zranění na obličeji a stěžovala si na bolest nohou a závratě. Jejího chotě hlídka našla s viditelnými oděrkami na obličeji v ložnici, ležel na zemi a byl velmi slabý. Od obou se strážníci dozvěděli, že v průběhu dne upadli hned několikrát,“ popsala policejní mluvčí Jana Pokorná.

Strážníci na místo ihned přivolali záchranáře a do jejich příjezdu seniorům alespoň ošetřili zranění na obličeji. „Zdravotníci po nezbytném vyšetření oba seniory převezli do nemocnice,“ uzavřela Pokorná.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky městská policie, seniorka, senior, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

To se divím, že po propagaci SOS tlačítka v různých časopisech a posezení seniorů o tom tito dva nikdy neslyšeli? Nemuselo by k takovým událostem docházet a pomoc by byla vždy k dispozicic, ale asi 250.- Kč měsíčně by byl problém!

Pátek, 9. února 2024, 17:21Odpovědět

Senior volal strážníky, protože jeho žena doma upadla. Ti nakonec našli na zemi i jeho  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.