Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž v Brně ze stavby ukradl osm kovových tyčí. Lup si odvezl v nákupním vozíku

Kovové tyče položené bez dozoru na staveništi u Medlova náměstí v Brně přilákaly dvaapadesátiletého muže, jenž neváhal a stavební materiál si odnesl. Lup odtlačil v nákupním vozíku. Zloděje zanedlouho vypátrali strážníci, muž za jejich dozoru matriál na stavbu vrátil.

Pracovník dopravního podniku si všiml muže, jenž v tramvajové smyčce na brněnském Mendlově náměstí údajně odcizil osm kusů kovových profilů. Materiál pocházel z přilehlého staveniště. Pod rouškou tmy zloděj kov naložil do nákupního vozíku a zmizel.

„Na Mendlovo náměstí přivolal hlídku městské policie dispečer dopravního podniku. Měl informace o tom, že v tramvajové smyčce údajně kradl muž, jehož popis strážníkům předal,“ uvedla mluvčí brněnských strážníků Jana Pokorná.

„Už několik minut po přijetí oznámení strážníci dorazili na uvedené místo, a protože tam muže nenašli, pátrali v okolí. Nenechali se odradit a jejich pozornost neopadala,“ doplnila Pokorná.

Když se po čase do okolí Mendlova náměstí strážci brněnského zákona vrátili, zahlédli dvaapadesátiletého Slováka. Před sebou tlačil nákupní vozík s úhledně naskládaným materiálem ze stavby ve stejném počtu, který udával pracovník dopravního podniku.

Hlídka muže okamžitě kontaktovala. Dvaapadesátník strážníkům popsal, že kov vzal z výkopu blízké stavby. Hned poté, co s ním strážníci projednali majetkový přestupek uložením pokuty, Slovák profily v jejich přítomnosti vrátil na místo, odkud je vzal.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPB

Štítky MPB, strážníci, krádež, staveniště, Mendlovo náměstí, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Tak Slovák si spletl nedaleký ALBERT, kde odcizil vozík s BAUHASEM - stavební materiál a výsledek se dostavil brzy.

Středa, 7. února 2024, 07:27Odpovědět

Michal Musil

A co krádež nákupního vozíku? To se v naší zemi neřeší?

Úterý, 6. února 2024, 07:51Odpovědět

Muž v Brně ze stavby ukradl osm kovových tyčí. Lup si odvezl v nákupním vozíku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.