Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fušer z Brna si napojil plyn hadicí od vysavače. K výbuchu mohlo dojít kdykoliv, v bytě i kouřil

Na konci ledna vyjížděli policisté asistovat hasičům a pracovníkům plynárenské společnosti do jednoho z bytů v centru města, kde mělo docházet k úniku plynu. V bytě bydlely dvě osoby, které neotevíraly, protože údajně neslyšely bouchání na dveře. Pracovníci našli za lednicí, kde bylo detekované ohnisko úniku plynu, místo plynoměru velmi provizorní zařízení, které muž vyrobil propojením sifonu a hadice od vysavače.

Majitel bytu byl opilý a policisté ho odvezli rovnou do cely. Když vystřízlivěl, policistům řekl, že nemá žádný příjem a u sebe doma nechává občas přespávat bezdomovce. Právě někdo z bezdomovců měl podle majitele bytu odběrné místo načerno zprovoznit.

„Uživatel pak s pomocí plynu vařil a nedbal na to, že byl unikající plyn cítit. Pouze prý po dovaření vypnul hlavní uzávěr plynu a během vaření otevíral okno na ventilaci. Ve vedlejší místnosti se běžně kouřilo,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb a doplnil, že ve vzduchu byla při otevřeném uzávěru naměřena koncentrace plynu 22 procent, což označil za alarmující.

„Muž kromě neoprávněného odběru zemního plynu čelí podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení,“ vysvětlil mluvčí a dodal, že veškeré okolnosti případu jsou předmětem dalšího šetření.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky plyn, připojení, vysavač, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fušer z Brna si napojil plyn hadicí od vysavače. K výbuchu mohlo dojít kdykoliv, v bytě i kouřil  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.