Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Strážníci vyvedli z brněnské fakulty podezřelého mladíka. Vykřikoval a měl u sebe zbraň

Mladého muže, jenž měl u sebe legálně drženou střelnou zbraň, vyvedli z budovy Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity v Brně strážníci. Mladík navštívil den otevřených dveří, působil roztěkaně a pokřikoval. Vedení fakulty mělo obavy o bezpečí žáků a návštěvníků.

Působil podezřele

Na městskou policii se obrátilo vedení Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity. Budovu na Poříčí navštívil během dne otevřených dveří i mladý muž, jenž se údajně choval nestandardně. V aule byl společně s dalšími přibližně dvěma stovkami návštěvníků a na pracovníky působil velmi roztěkaným a neklidným dojmem.

Mladík během přednášky o fakultě prý vykřikoval a vypadal nervózně. Univerzitní pracovníci nechtěli nic ponechat náhodě, a proto vyrozuměli strážníky. Během několika minut dorazila před budovu dorazili strážníci.

Měl u sebe zbraň

„Strážníci zjistili od akademických pracovníků další fakta i popis mladého muže a vydali se směrem k aule. Muže rychle našli, a aniž kladl jakýkoliv odpor, vyprovodili ho na ulici,“ popsal ředitel Městské policie Brno Luboš Oprchal,.

Mladý muž sám přiznal, že u sebe má legálně drženou krátkou střelnou zbraň. Přenášel ji skrytě pod oblečením, jak to nařizuje zákon. Doplnil, že ji u sebe nosí zcela běžně pro svou osobní ochranu. Dechová zkouška neprokázala, že by pil alkohol.

Fakulta reagovala pohotově

Reakce vedení fakulty byla podle strážníků velmi pohotová. Strážci brněnského zákona oceňují všímavost, obezřetnost a včasné oznámení.

„Opatrnost je v podobných situacích na místě i pokud se informace o nebezpečí následně nepotvrdí,“ zdůraznil Oprchal.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPB

Štítky MPB, strážníci, MUNI, zbraň, zásah

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

To není už ani možný - to zase někdo chtěl kopírovat PRAHU???

Čtvrtek, 8. února 2024, 05:47Odpovědět

VIDEO: Strážníci vyvedli z brněnské fakulty podezřelého mladíka. Vykřikoval a měl u sebe zbraň  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.