Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ženě utekli psi a v blízké zahradě potrhali krocany. Jednoho zabili, dalšího musela chovatelka utratit

Brněnští strážníci ve čtvrtek odpoledne spěchali do jedné ze zahrad v chatové oblasti na severu Brna, kde psi bez majitele napadli chovné krocany. Strážníci museli psy odchytit a přivolat jejich majitelku. Ta si pro své psy přišla a strážníkům řekla, že utekli z jejího pozemku otevřenou bránou a ona je už delší dobu hledala. Žena nakonec slíbila, že vzniklou škodu uhradí.

Když strážníci přijeli na místo, ukázala jim čtyřiačtyřicetiletá chovatelka zahradu pokrytou vytrhaným peřím ptáků a popsala jim, že do zahrady vběhli dva psi, kteří okamžitě zaútočili na její dva krocany, kteří se po ní volně pohybovali.

V horní části pozemku byl mrtvý pták a o kousek dál se nacházel další krocan, který byl podle majitelky po útoku zraněný natolik, že ho bude muset utratit. Žena odhadla škodu na 7 tisíc korun.

„Psi v době přítomnosti hlídky stále pobíhali v okolí a strážníkům se podařilo je odchytit. Okamžitě přivolali kolegu z odchytové služby. Tomu se podařilo zjistit majitelku volně pobíhajících psů, kterou hlídka telefonicky kontaktovala. Sedmapadesátiletá žena z Brna si pro zvířata po chvíli přišla. Strážníkům řekla, že psi údajně utekli z jejího pozemku otevřenou bránou a ona je už delší dobu hledá,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Obě ženy se před strážníky domluvily na způsobu uhrazení vzniklé škody. „Podezření ze spáchání přestupku hlídka oznámila správnímu orgánu. Zákon na ochranu zvířat proti týrání totiž ukládá chovatelům povinnost učinit potřebná opatření proti úniku zvířat a zajistit, aby zvíře nezranilo ani neusmrtilo zvíře jiného chovatele,“ dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky psi, krocani, chov, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženě utekli psi a v blízké zahradě potrhali krocany. Jednoho zabili, dalšího musela chovatelka utratit  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.