Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policisté z vrtulníku hledali agresora, který chodil po hřbitově a vyhrožoval lidem, že bude střílet

Nevšední zásah za sebou mají policisté, které zmobilizovalo jednání muže, jenž na brněnském Ústředním hřbitově nadával lidem a vyhrožoval jim, že bude střílet. Policisté po muži pátrali i pomocí vrtulníku s termovizí, nakonec jej vypátrali díky kamerovým záznamům v Cornově ulici v místě, kde se podle policie scházejí většinou uživatelé drog. Muž u sebe žádnou zbraň neměl.

Policisté přijali ve středu 24. ledna po poledni hlášení z brněnského Ústředního hřbitova o tom, že se po areálu pohybuje agresivní muž, který nadává návštěvníkům hřbitova a vyhrožuje použitím zbraně. Tu měl mít podle svých slov u sebe.

„Na místo jsme vyslali dostupné hlídky. Ze vzduchu pomáhal i vrtulník s termovizí. Pátrali také psovodi městské policie. Policisté největší brněnský hřbitov propátrali, agresora se ani v přilehlých ulicích však najít nepodařilo,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Díky kamerovým záznamům policisté zjistili pravděpodobnou totožnost muže, kterého policisté znali už z dřívější doby kvůli jeho trestnímu jednání. „Prověřili také místa obvyklého pohybu a pobytu muže. V podvečer se v Cornovově ulici podařilo muže vypátrat a zadržet. Žádnou zbraň u sebe neměl. V budově, v níž se schází povětšinou uživatelé drog, jsme vedle hledaného muže zadrželi i dalších osm závadových osob. Po dvou z nich bylo vyhlášeno pátrání,“ vysvětlil mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky policie, pátrání, vrtulník, hřbitov, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté z vrtulníku hledali agresora, který chodil po hřbitově a vyhrožoval lidem, že bude střílet  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.