Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Zdrogovaný muž s lupem v kufru se chtěl vyhnout kontrole. Ujížděl policistům přes pole

Zákaz řízení, problém s drogami a kufr plný kradeného zboží. To nejspíš vedlo třicátníka k myšlence se vyhnout silniční kontrole zběsilou jízdou skrz pole. Zapadl ale v bahně, a tak sed dal na úprk po svých. Uběhl ale jen pár metrů a skončil v poutech. Svědky nebezpečné jízdy policisté hledají.

Třicetiletého šoféra si vyhlédli policisté dohlížející na provoz nedaleko Velkých Pavlovic na Břeclavsku. Muže za volantem se rozhodli zastavit, řidič ale udělal pravý opak a pořádně šlápnul na plyn. Ze silnice nečekaně sjel do terénu, kde pokusil ujet.

„Na polní cestě měli policisté navrch, proto se šofér vydal do centra Velkých Pavlovic. Tam se mu ale také příliš nevedlo. Hned v první zatáčce si o obrubník poničil zadní pneumatiku, ale ani vážný defekt ho nezastavil,“ popsal policejní mluvčí Petr Vala.

Řidič v riskantní jízdě pokračoval a ohrozil přitom několik nic netušících řidičů. Když si uvědomil, že šance ujet policejnímu vozu se snižují, marně se snažil ujet hlídce přes pole. Vozidlo zakrátko zapadlo v bahně, a tak se rozhodl vystoupit a vzít nohy na ramena.

Pokus o útěk zmařili pohotoví policisté, již zjistili, že muž má platný zákaz řízení a pozitivní test na drogy. V zavazadlovém prostoru navíc objevili větší množství podezřelých věcí, jejichž původ musí nyní objasnit.

„V současné době je případ prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky. V souvislosti s případem policisté žádají svědky, kteří byli ohroženi jeho riskantní jízdou, aby se přihlásili na tísňové lince 158,“ doplnil Vala.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky policie, auto, drogy, kontrola, řidič, pole, Velké Pavlovice, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zdrogovaný muž s lupem v kufru se chtěl vyhnout kontrole. Ujížděl policistům přes pole  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.