Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Cizinci prorazili okénko auta a hrabali se v motoru. Do Brna jsme si přijeli jen nakoupit, tvrdili

Krátkou chvíli si cizinci v Brně krátili netradičním způsobem. Při čekání na spoj odjíždějící od hotelu Grand si pod rouškou tmy vyhlédli zaparkované auto, do kterého se násilně vloupali. Výtržníky zachytily kamery, i přes snahu strážníky obelhat ale všichni skončili v rukou zákona.

V brzkých ranních hodinách si trojice mužů původem ze Srbska vyhlédla auto zaparkované nedaleko brněnského hotelu Grand v Benešově ulici. Bílý Opel je zaujal prý kvůli bundě odložené v kabině, a tak se do vozu rozhodli vloupat.

„Jeden z nich rozbil okénko vedle místa řidiče, a potom všichni tři otevřeli kapotu a skláněli se nad motorem. Chvíli nato se odebrali směrem k Divadelní ulici, ale dopadla je hlídka městské policie,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

I když si výtržníci mysleli, že se schovají pod rouškou tmy, oku obsluhy bezpečnostních kamer neunikli. Pracovník u monitoru také zpozoroval, že muži odcházeli směrem k Divadelní ulici a cestou pohodili dva šroubováky. Srbové už se zřejmě radovali, že jim trestný čin prošel, když v tom je překvapili strážci brněnského zákona.

Všichni tři muži noční procházku centrem jihomoravské metropole skončili čelem ke zdi a s rukama na fasádě blízkého domu.  Cizinci strážníkům tvrdili, že cestují autobusem z Německa do své vlasti. V Brně přestupovali a udělali si prý jen zastávku, aby si nakoupili na další cestu.

„Strážníci tři občany Srbska předali republikovým policistům jako důvodně podezřelé z trestného činu,“ doplnil Ghanem.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPB

Štítky MPB, strážníci, auto, vloupání, cizinci

VIDEO: Cizinci prorazili okénko auta a hrabali se v motoru. Do Brna jsme si přijeli jen nakoupit, tvrdili  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.