Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na zamrzlé hladině Brněnské přehrady se povalovala popelnice. Odtáhli ji přivolaní strážníci

Neznámý vandal v pátek shodil z nástupiště lodní dopravy na ledovou plochu Brněnské přehrady kontejner na odpadky. Přivolaní strážníci kontejner ze zamrzlé vodní plochy pomocí lana vytáhli na břeh.

Muž procházející se okolo Brněnské přehrady si v pátek odpoledne všiml, že na zamrzlé hladině leží kontejner na odpad. Neznámý vandal podle strážníků pravděpodobně plechovou nádobu na odpadky odtlačil z nástupního ostrůvku lodní dopravy a z dvoumetrové výšky ji shodil na ledovou plochu.

„Přivolaná hlídka poříční jednotky zahájila vyprošťovací práce, neboť hrozilo, že po roztání ledu by kontejner mohl ohrozit přistávající parníky, případně plavce,“ uvedla mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná. Člen hlídky se tak oblékl do nepromokavého obleku a vydal se po zamrzlé hladině ke kontejneru. Po celou dobu jej jistil kolega pro případ, že by se led pod ním propadl. Společně pak kontejner přivázaný na laně vytáhli na břeh.

„Zda pádem došlo k poškození velkoobjemové nádoby, zjistí příslušní pracovníci, kterým byla událost předána i s informací, že republikoví policisté v daný moment vyloučili podezření ze spáchání trestného činu,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Brno

Štítky městská policie, Brněnská přehrada, kontejner, vandal, Brno

Na zamrzlé hladině Brněnské přehrady se povalovala popelnice. Odtáhli ji přivolaní strážníci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.