Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ohrožoval mě nožem, tvrdil muž o kolemjdoucím. Sám ho měl předtím provokovat paralyzérem

S obavou o svůj život kontaktoval během středeční noci Brňan hlídku městské policie. Oslovená kolemjdoucí dvojice ho měla urážet a ohrožovat nožem. Strážníci však zjistili, že vše bylo pravděpodobně jinak.

Strážníky projíždějící Benešovou ulicí si ve středu v noci zastavil jednapadesátiletý Brňan. Hlídce řekl, že oslovil kolemjdoucí dvojici a místo vlídnosti se dočkal pouze sprostých nadávek.

„Prý se obával o své zdraví, proto před nimi demonstrativně začal mávat paralyzérem, který vytáhl z kapsy. Když od dvojice odcházel, údajně ho muž doběhl a v ruce držel nůž,“ uvedla mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Strážníci se proto vydali dvojici hledat. Ta jim po nalezení ale podala úplně jiné vysvětlení. Dvojice hlídce prozradila, že ihned po oslovení na ně muž bezdůvodně vytáhl paralyzér.

„Když mu sedmačtyřicátník řekl, že se ho nebojí, prý začal před dvojicí utíkat. Když prý muže dostihl, výhružně vytáhl z kapsy zavírací nůž, který údajně však neotevřel,“ dodala Pokorná.

Přivolaní republikoví policisté pak vyloučili podezření ze spáchání trestného činu, a hlídka tak podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití oznámila úředníkům.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky městská policie, nůž, paralyzér, Brno

Ohrožoval mě nožem, tvrdil muž o kolemjdoucím. Sám ho měl předtím provokovat paralyzérem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.