Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž v Rajhradě polil družku hořlavinou a zapálil. Za vraždu mu hrozí dvacet let vězení

Krajský soud v Brně se ve čtvrtek začal zabývat případem muže, kterého obžaloba viní z vraždy družky v Rajhradě na Brněnsku na podzim 2022. Osmašedesátiletý Josef Nečas podle obžaloby partnerku doma přikryl textiliemi, které polil hořlavinou a zapálil. Muž se cítí nevinen. Prý si nepamatuje si, co se stalo. Hrozí mu až dvacetiletý trest.

Hrozivá událost se stala předloni koncem listopadu v pozdních večerních hodinách. Muž družku podle žalobce Petra Bejšovce zapálil ležící na posteli v ložnici. „V úmyslu usmrtit ji přikryl textiliemi, které polil hořlavinou a zapálil,“ sdělil Bejšovec.

Obžalovaný uvedl, že se cítí nevinen, vzhledem k tomu, že si nepamatuje, co se stalo. Vypověděl, že tehdy pil vodku a z večera si nic nepamatuje. Probral se až v nemocnici. Při požáru v domě tehdy sám utrpěl zranění. Uvedl, že je popálený na dvaceti procentech těla, má zasažené plíce, horní cesty dýchací a problémy se zrakem

„Náš vztah byl divočina, italské manželství. Byli jsme spolu asi od roku 2010, v roce 2013 mne pobodala. Celé jsem to vzal na sebe. Náš vztah byl nahoru dolů, když se nenapila, byla milionová ženská, která by mi snesla modré z nebe,“ řekl muž. Doplnil, že když se ale napila, byla několik hodin nepoužitelná.

Muži za vraždu s rozmyslem hrozí dvanáct až dvacet let vězení. Do řízení se připojili s nárokem na úhradu nemajetkové újmy dvě dcery zemřelé, každá požaduje přes jeden milion korun. Soud muže také ponechal ve vazbě. Hlavní líčení bude pokračovat 28. a 29. února, v plánu jsou výslechy svědků a znalců, také čtení listinných důkazů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky soud, vražda, vězení, Rajhrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Rajhradě polil družku hořlavinou a zapálil. Za vraždu mu hrozí dvacet let vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.