Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Muž bodl kolegu pilníkem kvůli facce a dvěma tisícům. Před soudem z Brna utekl na Ukrajinu

Krajský soud v Brně se znovu zabýval případem čtyřiatřicetiletého Ukrajince, který před dvěma lety napadl kolegu z práce. Muž posilněný alkoholem kamaráda po neshodách bodl zezadu pilníkem a utekl. K činu se později toho dne doznal, před spravedlností ale uprchl na Ukrajinu. Po útočníkovi úředníci vyhlásili pátrání a soudkyně ho poslala na dvanáct let za mříže.

Neshody kvůli penězům

Krajský soud v Brně znovu otevřel dva roky starý případ muže, jenž spolupracovníka napadl pilníkem sloužícím k ostření motorové pily. Dnes čtyřiatřicetiletý Ukrajinec spolu s dalšími krajany pracoval v brněnské firmě na udržování zeleně, po činu ale uprchl zpět do rodné vlasti. „Po muži jsme vyhlásili pátrání, ale místo jeho pobytu doposud neznáme,“ sdělila předsedkyně soudu Jaroslava Bartošová.

Skupina mužů se vracela z pracovní zakázky zpět na centrálu v průmyslovém areálu na ulici Karásek v brněnských Řečkovicích. Cestou ale popíjeli vodku a mezi dvě z nich vzniknul konflikt kvůli penězům. Dohadovali se o dluhu ve výši dvou tisíc korun. Neshoda v autě skončila fackou, kterou si ale muž nenechal líbit.

Bodl kamaráda pilníkem

Po vystoupení z auta pracovníci z auta začali vykládat zahradnické náčiní a nářadí na údržbu strojů. Muž naštvaně popadl pětadvacet centimetrů dlouhý pilník a druhému facku oplatil bodnutím do břicha. Přistoupil k němu zezadu, přidržel ho za rameno a bodl do oblasti jater. Čepel pilníku v břiše napadeného zalomil, po činu se dal na útěk.

Život pobodanému muži zachránilo oblečení. Jelikož mrzlo, měl na sobě dvě bundy. Po napadení se skácel k zemi a při vědomí čekal na příjezd záchranářů. Měl vážné poranění jater. Po náročné operaci incident přežil. Po zotavení proti útočníkovi vypovídal, vinu třicátníka potvrdili také tři další svědci.

Přiznal se, ale utekl

Když si útočník uvědomil, co udělal, na místo činu se vrátil. Tam na něj už čekali policisté a on se ke všemu přiznal. „S obviněním souhlasím. Vypil jsem v ten den asi litr vodky. Cestu autem si nepamatuju, probrala mě až facka. Někde jsem sebral pilník a napadl ho. Pak jsem utekl na ubytovnu, převlékl se a vrátil se zpátky,“ řekl útočník policistům krátce po incidentu.

Poté ale jako by se po obviněném slehla zem. Policisté dopátrali, že odjel konkrétním vlakem na Ukrajinu, tam ale veškeré stopy kočí. Proto soud vede případ jako řízení proti uprchlému. Pokud by se bezpečnostním složkám muže podařilo vypátrat a vrátil by se zpět do Česka, má právo požadovat zopakování soudního procesu. Pokud by odmítl, následoval by dvanáctiletý trest a vyhoštění ze země na dobu neurčitou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tereza Pulgretová

Muž bodl kolegu pilníkem kvůli facce a dvěma tisícům. Před soudem z Brna utekl na Ukrajinu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.