Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zloděje lákají věci ukryté v autech. Jeden rozbil okno pro pět cigaret, další kvůli lyžím a bruslím

Během uplynulého víkendu řešili jihomoravští policisté celkem dvanáct případů vloupání do dopravních prostředků. Někteří zloději šli po lyžích, bruslích nebo snowboardech. Jeden rozbil okno auta, aby ukradl pět cigaret a další zloděj se vloupal do kabiny tramvaje, kde ukradl tašku s doklady a uniformu dopravního podniku.

Jihomoravští policisté řešili o uplynulém víkendu hned dvanáct vloupání do dopravních prostředků, nejvíce řešili policisté z brněnského Komárova, a to hned pět.

„Nejčastějším způsobem vniknutí do vozu bylo hrubé násilí, kdy pachatel rozbil nějakým předmětem boční okno. Zloděje do auta často nalákalo zimní sportovní vybavení, jako jsou brusle snowboardy nebo lyže. Kurióznějším případem pak bylo vloupání do vozu pro pět kusů cigaret, nebo také vloupání do kabiny tramvaje, při kterém mimo tašky s doklady, zlákala zloděje i uniforma dopravního podniku,“ popsal policejní mluvčí David Chaloupka.

Policie opět doporučila řidičům, aby nenechávali v zaparkovaných autech žádné věci. „Zloděje totiž mohou nalákat i předměty bez jakékoli hodnoty a škoda na poškození vozu pak násobně převyšuje hodnotu odcizených věcí,“ uzavřel Chaloupka.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky zloděj, auto, krádež, Brno

Zloděje lákají věci ukryté v autech. Jeden rozbil okno pro pět cigaret, další kvůli lyžím a bruslím  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.