Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Muž vykrádal domy, školy, firmy, hospodu i autobus. Napáchal škodu za dva miliony

Dvaatřicetiletý muž způsobil během zhruba rok trvajících zlodějských výprav škodu dosahující téměř dvou milionů korun. Zloděj nebyl policii zcela neznámý, a to zejména kvůli jeho dřívější trestné činnosti. Policisté mu prokázali zhruba šedesát případů. Se svými kumpány způsobil škodu za skoro dva miliony korun.

Zloděj zjistil na podzim loňského roku, že jeho aktivity mapuje policie, a tak změnil bydliště a operoval hlavně na Vyškovsku nebo v Brně. Muž měl ve zvyku vyrážet na výpravy za lupem s kumpánem, ke konci loňského roku však už vyrážel většinou sám.

Policie muže zadržela na konci roku. „Zatím se mu podařilo prokázat šest desítek případů. Se svými kumpány způsobil škodu za skoro dva milióny korun. Na zlodějských akcích se násilným způsobem dostával do různých nemovitostí. Obvykle do stavebních kontejnerů, novostaveb, domů či firemních objektů. Několikrát zamířil i do školní budovy. Největší škodu způsobil v Nebovidech, kde ze stavebního kontejneru odnesl nářadí a náčiní řemeslníků za čtvrt miliónu korun,“ popsal aktivitu zloděje policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Některé výpravy však pro zloděje úspěšné nebyly, například vloupání do autobusu odstaveného v Troubsku muži vyneslo zhruba pětistovku v drobných mincích. Z násilné návštěvy jedné z brněnských restaurací si zase odnesl asi tři tisíce korun.

„Většinu z odcizených věcí obratem pod rukou prodal. Získané peníze utratil. Nemalou část za drogy. Muže policisté viní z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Je stíhaný vazebně, jeho dva kumpáni na svobodě,“ uzavřel Malášek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krádež, zloděj, stavby, domy, kontejnery, policie, Brno

Muž vykrádal domy, školy, firmy, hospodu i autobus. Napáchal škodu za dva miliony  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.