Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Podvodník chtěl od brněnské umělkyně koupit obraz, nakonec ji obral o padesát tisíc

Prodej vlastního obrazu vyšel čtyřicetiletou umělkyni nakonec pěkně draho. Brňanka se vlastnoručním výtvorem pochlubila na sociální síti, zanedlouho o dílo projevil zájem movitý cizinec. Ženu přemluvil k prodeji, pomocí falešné platební brány z ní ale vylákal desítky tisíc korun.

Amatérská malířka z Brna měla radost ze svého nejnovějšího výtvoru a dílem se nezištně pochlubila na sociální síti. Za pár okamžiků ji ale kontaktoval cizinec, jenž o obraz projevil vážný zájem. Movitý muž ženu vytrvale přemlouval k prodeji a nabízel jí zhruba sto dolarů, tedy přes dva tisíce korun.

I když čtyřicátnice malbu nejdříve prodat nechtěla, pod vidinou výdělku nakonec svolila. „K rychlému převodu peněz zájemce poškozené nabídl pomoc při placení internetovou platební metodou. Žena souhlasila a přesně plnila podvodníkovy pokyny,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Nic netušící Brňanka postupně potvrdila celkem šest plateb. Když se přihlásila ke svému bankovnímu účtu, polil ji studený pot. Zjistila, že očekávaných asi sto dolarů jí na nedorazilo. Naopak z konta zmizelo skoro padesát tisíc korun.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay

Štítky policie, podvod, peníze, obraz, sociální sítě

Podvodník chtěl od brněnské umělkyně koupit obraz, nakonec ji obral o padesát tisíc  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.