Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do kostela se chodí jen zahřát, vysvětloval agresor napadení věřícího po bohoslužbě

Potyčku dvou mužů před kostelem na Moravském náměstí musela řešit hlídka městské policie Brno v neděli dopoledne. Vše začalo hádkou, později ale došlo i na facky a údery do hlavy.

Strážníky kontaktoval jeden z přihlížejících potyčky u kostela svatého Tomáše na Moravském náměstí. Konflikt podle něj začal hádkou dvou mužů uvnitř kostela. Po několikaminutovém pokřikování ale jeden z výtržníků udeřil druhého do hlavy.

„Čtyřiasedmdesátiletý muž z Brna řekl, že byl v kostele na bohoslužbě. Prý k němu přistoupil jiný muž, který mu začal nadávat a udeřil ho hlavou do čela,“ uvedla mluvčí městské policie Brno Jana Pokorná.

Údajným útočníkem je padesátník z Adamova, který se před strážníky hájil tím, že muži dal jen jednu facku, a to proto, aby ho donutil odejít z kostela, jelikož se podle něj věřící přišel do svatostánku jen ohřát.

„Při ověřování údajů potřebných k projednání přestupku hlídka zjistila, že domnělý agresor navíc figuruje v evidenci hledaných osob. Strážníci proto okamžitě přivolali republikové policisty, kteří si od nich hledaného muže převzali,“ dodala Pokorná.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Millenium187, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Štítky městská policie, kostel, napadení, hádka, Brno

Do kostela se chodí jen zahřát, vysvětloval agresor napadení věřícího po bohoslužbě  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.