Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Opilý muž se v Brně bavil zdržováním provozu. Nadával a motal se autům pod kola

Dvaatřicetiletý Brňan si po pár skleničkách krátil dlouhou chvíli uprostřed rušné silnice. Vlastním tělem bránil autům v průjezdu a všechny okolo zásoboval pořádnou porcí hrubých slov. Když zjistil, že je v hledáčku brněnských strážců zákona, vzal nohy na ramena. Uběhl ale sotva pár metrů a skončil na záchytce.

Alkoholem posilněný muž na chvíli zastavil brněnskou dopravu v ulici Dornych. Do vozovky skočil v momentě, kdy na semaforu svítila červená. To ho ale nijak nerozhodilo a začal se zvesela motat autům pod kola. Celé představení navíc okořenil hromadou nadávek.

„Hlídka městské policie, která v tu dobu dohlížela na veřejný pořádek v okolí, si muže všimla a okamžitě ho na bezpečném místě zastavila. Brňan se od prvního momentu choval ke strážníkům nepřátelsky. Byl arogantní, vulgární a znevažoval jejich práci,“ uvedla mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Jelikož výtržník nadýchal přes dvě a půl promile a sotva stál na nohou, přivolali strážníci sanitku záchytné stanice. Když to hlídka dvaatřicetiletému opilci oznámila, vzal nohy na ramena. Alkohol v krvi ale udělal své a muž ušel sotva pár kroků, než mu jeden ze strážníků v pokusu o útěk zabránil.

Do příjezdu sanitky si strážníci vyslechli pestrou škálu sprostých slov, lékaři muže po drobném ošetření odvezli na záchytku k vystřízlivění. Podezření ze spáchání přestupků v dopravě a proti veřejnému pořádku hlídka oznámila správnímu orgánu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, MP Brno, strážníci, auto, alkohol, záchytka

Opilý muž se v Brně bavil zdržováním provozu. Nadával a motal se autům pod kola  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.