Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Brně vybíraly peníze tři falešné královny. Zneužívaly charitativní sbírku

Brněnští strážníci odhalili v sobotu odpoledne falešné tři krále, respektive královny. Tři děvčata ve věku od sedmi do dvanácti let chodila po brněnských Židenicích a od lidí vybírala peníze na tříkrálovou charitativní sbírku. Finance však dívky sbíraly do podomácku vyrobené nezapečetěné kasičky bez označení. Strážníkům dívky pověděly, že je doprovází žena stojící opodál, matka jedné z kolednic.

Strážníci vyjížděli do Viniční ulice, kde uviděli tři malé dívky zvonit na zvonek rodinného domu. Šestatřicetiletá Brňanka, kterou děvčata označila za svůj doprovod, strážníkům začala vysvětlovat, že nejstarší z dívek je její dcera a navštěvuje nedalekou faru a sbírku vykonává s pověřením faráře.

Strážníci se tedy rozhodli duchovnímu zatelefonovat a po chvíli bylo jasno. Farnost totiž žádnou sbírku nepořádala. „Hlídka proto přivolala republikové kolegy, kteří vyloučili podezření, že se žena dopustila trestného činu. Podezření ze spáchání majetkového přestupku proto oznámili strážníci úředníkům,“ uvedla mluvčí brněnských strážníků Jana Pokorná.

Strážníci úředníkům předají i kasičku se 440 korunami, které dívky od lidí vybraly.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Diecézní charita Brno

Štítky tři králové, sbírka, podvod, Brno

V Brně vybíraly peníze tři falešné královny. Zneužívaly charitativní sbírku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.