Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Muž v bytě rozřezával sporák flexou. Ukončuji smlouvu s dodavatelem energií, vysvětloval

Předejít možné tragédii se podařilo strážníkům, kteří našli v jednom z bytů v Brně-Bohunicích muže, který se snažil flexou rozpůlit svůj plynový sporák. Po upozornění, že v jednom z bytů osmipatrového domu může způsobit výbuch, hrozil, že bude s rozřezáváním pokračovat dál.

Jeden z obyvatelů bytového domu v Bohunicích ve středu večer kontaktoval městskou policii kvůli sousedovi, který prý bezdůvodně tloukl na jeho dveře a držel prst na zvonku. Strážníkům pak volající vypověděl, že muž odvedle ho takto rušil už poněkolikáté.

„Hlídka městské policie kontaktovala podezřelého u něj doma. Byt našla snadno, mimo jiné proto, že dveře byly nápadně poškozené. Padesátník přiznal, že si je sám rozbil sekerou,“ uvedl mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Když strážníci vstoupili do jeho bytu, ucítili silný železitý zápach. Když se muže ptali, co to u něj smrdí, odpověděl jim, že se pokoušel rozříznout úhlovou bruskou plynový sporák vejpůl. Hájil se tím, že takto ukončuje svoji smlouvu s dodavatelem energií.

„Strážníci proto okamžitě uzavřeli přívod plynu a upozornili muže na to, že mohl v osmipodlažním domě způsobit i výbuch. On ale nevybíravě odvětil, že je mu to úplně jedno a že v bytě rozřeže všechno,“ dodal Ghanem.

Hlídka po tomto mužově výroku raději zavolala záchranáře, aby posoudili jeho zdravotní stav, plynárenskou pohotovost i republikové policisty pro podezření ze spáchání trestného činu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MPB

Štítky městská policie, Bohunice, plynový sporák, flexa, výbuch

VIDEO: Muž v bytě rozřezával sporák flexou. Ukončuji smlouvu s dodavatelem energií, vysvětloval  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.