Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Muž v Brně řešil rvačku dvou psů. Zašpinili mi bundu, stěžoval si, zatímco krvácel

Na procházku se svým čtyřnohým kamarádem jen tak nezapomene sedmatřicetiletý Brňan. Na muže a jeho psa vystartoval rozzuřený hafan, oba lehce zranil. Touha zachránit svého miláčka ale byla silnější než strach a pejskař agresivní zvíře zpacifikoval. Ošetření u lékaře odmítl, strážníkům si ale stěžoval na špinavou bundu.

Sedmatřicetiletý pejskař ve středu ráno vyrazil na rutinní venčení do parku, klidné šumění řeky Svratky ale přerušil zběsilý štěkot. Na muže se psem se řítilo rozzuřené psisko bez vodítka a náhubku, jež oba lehce poranilo. Adrenalin v krvi ale statečnému Brňanovi dodal odvahu. Muž agresivní zvíře zneškodnil a až do příjezdu strážníků ho pevně svíral za obojek.

„Hlídka muže kontaktovala necelých pět minut po přijetí oznámení.  Za obojek držel cizího psa větší rasy, který se prý před příjezdem strážníků pohyboval volně bez náhubku. V jeden moment údajně skočil na jeho psa a způsobil mu drobná poranění na zádech a v oblasti krku,“ sdělila mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Majitel napadeného psa strážníkům také popsal, že při snaze od sebe oba tvory odtrhnout utrpěl od útočníka zranění. Na stehnech a okolo zápěstí měl podlitiny a krvácející oděrky, přivolání zdravotníků však opakovaně odmítl. Hlídce si ale naštvaně stěžoval, že mu zvíře poškodilo a znečistilo bundu.

Bezprizorní psisko převezla hlídka do městského útulku, kam si pro něj večer přišel dvaapadesátiletý majitel z Brněnska. Strážníkům řekl, že mu pes utekl z uzavřeného areálu a předložil jim jeho očkovací průkaz. Hned poté se od hlídky dozvěděl, že přestupek musí nahlásit úředníkům. Jako chovatel je totiž povinen učinit opatření proti úniku zvířete.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay

Štítky Brno, MP Brno, strážníci, psi, rvačka, bunda, zranení

Muž v Brně řešil rvačku dvou psů. Zašpinili mi bundu, stěžoval si, zatímco krvácel  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.