Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pokutu za pití alkoholu na veřejnosti chtěl Brňan podepsat křížky. Neumím psát, tvrdil strážníkům

O městskou vyhlášku zakazující pití alkoholických nápojů na veřejnosti se muž z brněnské ulice Cejl vůbec nestaral. Strážníkům, kteří ho přišli napomenout, tvrdil, že tam pivo popíjí pořád. Když po několikaminutovém dohadování měl podepsat souhlas s pokutou, začal tvrdit, že je negramotný.

Strážníci procházející ulicí Cejl si v úterní dopoledne všimli třiašedesátiletého muže, který popíjel alkoholické pivo na veřejnosti. To je v rozporu s městskou vyhláškou, a tak jej hlídka kontaktovala a řekla mu, že právě páchá přestupek.

Muž jim však odpověděl, že je mu to jedno a že na této ulici pije pivo pořád. „Začal hlídku urážet a odmítl jí prokázat svoji totožnost. Teprve potom, co mu strážníci oznámili, že využijí svého oprávnění a předvedou ho na policii, předložil jim občanský průkaz,“ uvedla Jana Pokorná, mluvčí Městské policie Brno.

Po předložení souhlasu s pokutou však před strážníky vyvstal další problém. Muž, který jej měl podepsat, začal tvrdit, že neumí psát a podepisoval se třemi křížky. Zapomněl ale na to, že na své občance má podpis napsaný čitelně. Hlídka se tak touto lží nenechala zmást a muže nakonec oznámila správnímu orgánu jako podezřelého ze spáchání přestupku.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MPB

Štítky městská policie, vyhláška, alkohol, Brno

Pokutu za pití alkoholu na veřejnosti chtěl Brňan podepsat křížky. Neumím psát, tvrdil strážníkům  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.