Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Muž bez jízdenky dal v šalině revizorce pěstí. Bránila mi ve výstupu, vymlouval se strážníkům

Černý pasažér se v jihomoravské metropoli snažil vyhnout pokutě, v útěku z šaliny mu ale bránila pohotová revizorka. Následovala strkanice i hrubé nadávky. Poté, co si agresor výstup z tramvaje vynutil úderem pěstí, přispěchali na pomoc brněnští strážci zákona.

Pracovnice dopravního podniku při kontrole jízdenek v brněnské Rašínově ulici narazila na černého pasažéra. Čtyřiadvacetiletého muže vyděsila výše pokuty a z tramvaje se rozhodl uprchnout. Pohotová revizorka se hříšníkovi v odchodu snažila zabránit. Agresor z Blanenska ale ženě prý nadával, po chvíli přitvrdil a jako vhodnou strategii k útěku vyhodnotil postrkování a údery pěstí.

„Revizorka dopravního podniku přivolala hlídku městské policie poté, co ji údajně napadl cestující. Když strážníci na zastávku hromadné dopravy dorazili, byla situace na místě hodně nepřehledná.  Pracovnice se společně se třemi svědky snažila zadržet muže bez jízdního dokladu,“ uvedla mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Hlídka od sebe okamžitě všechny přítomné oddělila. Od kontrolorky se strážníci dozvěděli, že chtěla s mužem pouze v klidu vyřešit porušení přepravního řádu. Pasažér ale hlídce tvrdil, že nikoho nenapadl. Strážcům zákona opakoval, že chtěl pouze vystoupit, což ale bylo v rozporu s výpověďmi svědků. Podezření ze spáchání přestupku proto strážníci oznámili úředníkům.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMB

Štítky Brno, MP Brno, strážníci, revizor, pokuta, černý pasažér, jízdenka

Muž bez jízdenky dal v šalině revizorce pěstí. Bránila mi ve výstupu, vymlouval se strážníkům  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.