Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vojáky v Brně prozváněl muž žijící v minulosti. Ze strachu se svlékl

Sváteční čas pohody a klidu narušil v jihomoravské metropoli zmatený muž. V ranních hodinách se vydal k budově Univerzity obrany, kde neúnavně zvonil na zvonky a tvrdil, že je nadporučík Československé lidové armády a má strach. Před přivolanými strážníky se svlékl a sdělil jim, že jediná autorita, které důvěřuje, je Vojenská policie.

Podivný zážitek si ze služby odvezli strážci zákona z brněnské Kounicovy ulice. Na místo si přijeli pro šedesátníka, který prozváněl lidi v zařízení Univerzity obrany. „Prohlašoval, že je nadporučík Československé lidové armády a neodejde, dokud se neodevzdá Vojenské policii. Tvrdil, že žádné jiné autoritě nedůvěřuje, a na příjezd hlídky bude čekat třeba i do smrti,“ uvedl mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Nazpátek domů se mu nechtělo a opakoval, že má strach. Z čeho, to se ale strážníci nedozvěděli. Místo toho se pomatený muž zbavil některých kusů svého oblečený tak, že zůstal polonahý. „Dechová zkouška ukázala, že je střízlivý, a tak mu strážníci přivolali zdravotníky. Po prohlídce rozhodli o jeho převozu na vyšetření do nemocnice,“ doplnil.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, strážníci, MP Brno, krimi, univerzita, armáda

Vojáky v Brně prozváněl muž žijící v minulosti. Ze strachu se svlékl  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.