Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Osm lidí se v Brně nadýchalo oxidu uhelnatého, unikal z ohřívače vody

Osm lidí se v Brně v úterý nadýchalo oxidu uhelnatého. Jedovatý plyn unikal z plynového ohřívače vody v bytě v Soukenické ulici v centru Brna. Zdravotníci ošetřili a převezli do nemocnic čtyři dospělé a čtyři děti. Jejich stav hodnotili jako středně vážný, řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje Lukáš Dvořáček.

Hasiči do Soukenické ulice vyjížděli přibližně v 16:30. „Provedli jsme odstavení ohřívače, odvětrání bytu a měření koncentrací v okolních bytech," uvedli v přehledu zásahů. Záchranka vyslala na místo několik posádek i velkokapacitní sanitku.

Dospělé pak převzali lékaři interních ambulancí Nemocnice Milosrdných bratří a Vojenské nemocnice. Dětské pacienty sanitky převezly do Dětské nemocnice v Černých Polích.

Oxid uhelnatý je bezbarvý jedovatý plyn bez zápachu. Otrava hrozí například v uzavřených prostorech, kde běží spalovací motory, nebo při špatném odvětrání plynových spotřebičů.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky ZZS, JMK, Brno, Otrava

Osm lidí se v Brně nadýchalo oxidu uhelnatého, unikal z ohřívače vody  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.