Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brnem se potácela třináctiletá dívka. Nadýchala téměř dvě promile

Na alkoholové radovánky jsou sice před Vánocemi dospělí lidé zvyklí, ženu v jihomoravské metropoli ale zarazil pohled na opilé dítě. Třináctiletého děvčete si všimla, když se samo motalo po městě a vypadalo, že o sobě neví. Protože se bystrá kolemjdoucí obávala o dívčino zdraví, přivolala na pomoc strážníky.

Problémy s alkoholem řešili strážci zákona v brněnské Osové ulici, kam je přivolala pozorná žena. V podvečerních hodinách zahlédla dívku, jak na místě vrávorá a působí jako podnapilá. Nejvíce Brňanku zneklidňovalo, že slečna vypadala velmi mladá, a bez váhání proto vytočila linku 156.

Hlídka nezletilou našla v obklopení dalších tří kamarádek, které se jí snažily pomoct na zpátky na nohy. Strážníkům pak sdělily, že ji našly u nedaleké zastávky a chtěly děvčeti pomoct. „Hlídka okamžitě zjišťovala zdravotní stav školačky. Působila velmi unaveným až apatickým dojmem a nadýchala 1,93 promile,“ uvedla mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Tento alarmunjící výsledek strážníky nenechal klidné, a zavolali proto záchranáře a republikové kolegy. Kromě nich za třináctiletou slečnou dorazil také její otec, kterého strážci zákona obeznámili se situací. „Informovali ho, že si od nich policie případ převzala a při svém šetření bude zjišťovat hlavně to, kdo dítěti alkohol v takovém množství prodal, podal nebo poskytl. Prozatím neznámý pachatel je totiž podezřelý ze spáchání trestného činu,“ doplnila.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, MP Brno, strážníci, alkohol, dítě, dívka

Brnem se potácela třináctiletá dívka. Nadýchala téměř dvě promile  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.