Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Cizinec rozehrál na brněnském sídlišti zvonkový orchestr. Přes prsty ho klepli strážníci

Neklidné spaní měli obyvatelé brněnského panelového domu ve Starém Lískovci, kam se nad ránem vydal dvaatřicetiletý cizinec, aby pomačkal lidem zvonky. Naštvaní nájemníci si ale nenechali noční zvonkohru líbit, a tak zavolali strážníky, kteří problémového Slováka pomyslně klepli přes prsty.

Hlídka městské policie vyslyšela volání rozladěných Brňanů, kteří se uprostřed noci domáhali spravedlnosti. Lidé totiž správně naznali, že chování muže z evropského státu na východ od České republiky je minimálně za hranou dobrých mravů. Pracovníci v uniformách si mysleli totéž, a tak se vydali za výtržníkem. Brzy podezřelého objevili a na vlastní oči viděli, jak dělá zle. 

Strážníci již při příjezdu viděli muže odpovídajícího popisu, kterak namátkově tiskne prsty na zvonky. Také disponovali informací, že stejného cizince před nějakou dobou již kontaktovala hlídka republikové policie a vysvětlovala mu nevhodnost jeho chování,“ napsala k případu mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Strážci brněnského zákona vyzvali jedince k vysvětlení. Slovák se bránil tím, že v domě je určitě jeho syn. Zvoněním chtěl přimět nájemníky, aby mu ho vydali. Mezitím se ozvali svědci události, kteří si stěžovali, že mají rozbité zvonky. 

„Muž se k poškození domovních zvonků nepřiznal, odřené klouby na ruce strážníkům ale vysvětlit nedokázal.  O jeho vině tak budou rozhodovat úředníci. Hlídka totiž podezření ze spáchání hned několika přestupků oznámila správnímu orgánu,“ dodala Pokorná.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Brno

Štítky Brno, Starý Lískovec, Zvonění, Slovensko, Strážníci

Cizinec rozehrál na brněnském sídlišti zvonkový orchestr. Přes prsty ho klepli strážníci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.