Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Opilý Slovák v Brně se motal na vánočních trzích. Zalehl stromeček a dřevěnou ceduli

Plné ruce práce měli sekuriťáci v Brně se Slovákem, který zavítal na vánoční trhy. Značně posilněný alkoholem se promenádoval po náměstí Svobody, kde neudržel balanc a povalil stromeček a informační tabuli. Nakonec jednomu z pracovníků vyrazil z ruky mobil.

Na ničitele Vánoc narazili v jihomoravské metropoli zaměstnanci bezpečnostní agentury zajišťující ostrahu stánků na trzích. Hned nad ránem zahlédli čtyřicetiletého muže, jak vrávorá po centrálním náměstí. Po chvíli se mu ale zamotaly nohy a spadl na jeden ze stromečků a dřevěnou tabuli s informacemi, kterou poničil.

„Vánoční výzdobu zvedl, vrátil na původní místo a pokračoval v chůzi. Když ho pětadvacetiletý pracovník kontaktoval, aby se s ním domluvil, jakým způsobem uhradí způsobenou škodu, prý na něho vůbec nereagoval a dál odcházel,“ uvedla mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Protože mezi sekuriťákem a opilcem nakonec došlo k menší výměně názorů, přispěchal svému kolegovi na pomoc jednatřicetiletý Brňan. Tomu ale při strkanici cizinec vyrazil z ruky telefon, který skončil s rozbitým displejem.

Nakonec na místo po telefonátu dorazili i strážníci. Situace na místě byla ale podle nich velmi nepřehledná, muž ze sousední země navíc nadýchal víc než dvě promile. „Podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití bude projednávat správní orgán. Úředníci rozhodnou o tom, kdo a jakou vinu nese. Na nich bude i stanovení druhu a výše trestu,“ doplnila.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky Brno, MP Brno, strážníci, sekuriťák, Vánoce, trhy

Opilý Slovák v Brně se motal na vánočních trzích. Zalehl stromeček a dřevěnou ceduli  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.