Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Muž v Brně vytasil nůž na strážníka. Bál se o láhve s vínem

Ochranářský pud vzbudili brněnští strážníci v muži kvůli několika lahvím vína. Protože opilec popíjel na ulici v rozporu s městskou vyhláškou, hlídka ho vyzvala, aby jí flašky odevzdal. To se ovšem milovníkovi alkoholického nápoje nelíbilo a na jednoho strážce zákona vytáhl nůž.

U odpolední pochůzky v Bubeníčkově ulici v jihomoravské metropoli se zapotila hlídka městské policie. Na místě viděla čtyřiačtyřicetiletého muže, který i přes městskou vyhlášku na veřejnosti konzumoval alkohol.

„Když ho strážníci vyzvali, aby jim PET láhve s vínem vydal, začal vyhrožovat. V momentě, kdy jeden z nich flašky uchopil, muž na něho výhružně zakřičel, aby je okamžitě položil a odhodlaně se směrem k němu vydal,“ uvedla mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Tím ale konflikt neskončil a celá situace se ještě vyhrotila. Opilcova agresivita vyeskalovala v moment, kdy z kapsy rázně vytáhl nůž a odhodlaně se blížil ke strážci zákona. Ten však nezaváhal a pohotovým vysunutím teleskopického obušku a opakovanou výzvou k odhození zbraně nebezpečí zabránil.

„Čtyřicátník skončil v poutech a naštěstí nikoho nezranil. Láhve s vínem poputují k úředníkům, kterým podezření z porušení vyhlášky hlídka oznámila. Muže z Břeclavska si převzali přivolaní republikoví policisté,“ doplnila.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Brno, MP Brno, strážníci, alkohol, víno, nůž, vyhláška

Muž v Brně vytasil nůž na strážníka. Bál se o láhve s vínem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.