Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Muž s parukou a zvláštní chůzí v Blansku ukradl dvě violoncella. Hrál si na učitele hudby

Na staršího učitele hudby si zahrál mladý podvodník na jižní Moravě. Cizinec ušil podvod na prodejce nástrojů, od kterého si s příslibem koupě půjčil dvě drahá violoncella. Na domluvené předání přišel s parukou, brýlemi, a dokonce si vymyslel nový styl chůze. Podezření ale vzbudil až ve chvíli, kdy se začal shánět po cenných houslích, aniž by předchozí vypůjčené věci vrátil či zaplatil.

Na nepoučitelného podvodníka si počíhali kriminalisté v Brně. Policisty na pomoc zavolal zoufalý prodejce hudebních nástrojů, jenž přišel o zboží v hodnotě 150 tisíc korun. Dvě drahá violoncella půjčil devětadvacetiletému muži, který se tvářil, že pomůcky potřebuje pro školu, na níž vyučuje. Předání vytipované kořisti si domluvil v Dělnickém domě v Blansku, kde sídlí základní umělecká škola.

„Na plánované setkání potom cizinec změnil i svoji vizáž. Na hlavu si nasadil paruku se stříbřitými vlasy a na oči nasadil silné dioptrické brýle. Také chůzí a svými pohyby chtěl navodit dojem, že je mnohem starší. Měl pečlivě přichystané smlouvy o zápůjčce, i s logem místní školy,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Ačkoliv za violoncella hudebník nezaplatil ani korunu, po nějaké době se prodejci ozval znovu a toužil po velmi hodnotných houslích. To už se však okradenému nezdálo a zavolal do ústavu, který podvodník zastupoval. Tam mu ale sdělili, že o situaci nic neví. Nezbylo mu tedy, než vše ohlásit policii.

„Na falešného učitele nachystali past. Při smluveném předání dalších houslí do zápůjčky potom překvapeného recivistu zadrželi. Jak později policisté zjistili, nebyl to jeho první podvod, podobným způsobem si totiž už v minulosti nástroje, ale i jiné předměty půjčoval,“ doplnil. Věci pak rychle nabízel po zastavárnách, za což byl ještě v podmínce. Podle policistů tímto způsobem navíc mohl krást na několika místech v Česku.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Brno, Blansko, krimi, krádež, hudba, nástroje, škola, učitel, falešný, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

VRCHNI PRCHNI - v trochu jiné podobě - nebo že by další díl natáčený v Blansku???

Pátek, 8. prosince 2023, 09:03Odpovědět

Muž s parukou a zvláštní chůzí v Blansku ukradl dvě violoncella. Hrál si na učitele hudby  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.