Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Myslel jsem na babičku, sdělil muž v Brně a zasunul klacík do kasičky

Na nostalgického vnuka v jihomoravské metropoli upozornil strážníky všímavý kolemjdoucí. Když se se synem procházel adventním centrem města, uviděl u charitativní kasičky operovat podezřelého muže. Ten z krabičky vyšťoural dvě bankovky, které si strčil do kapsy a z místa se vypařil.

S vánočními trhy se tradičně pojí nejen všemožné radovánky, ale také zvýšený počet krádeží. Tentokrát si jako svoji kořist vybral zloděj pokladničku Červeného kříže, která stojí poblíž ozdobeného stromu na náměstí Svobody.

Místo toho, aby charitě přispěl na dobré účely, do kasičky zasunul špejli a vylovil z ní peníze. Při činu ho ale nachytal kolemjdoucí, který ho podrobně popsal brněnským strážcům zákona. „Netrvalo dlouho a hlídka ve spolupráci s kolegy u kamer podezřelého našla nedaleko náměstí. Dvaačtyřicetiletý muž z Vyškovska hlídce řekl, že se pouze díval na kasičku, protože mu připomíná domeček jeho babičky,“ uvedla mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Dalším vysvětlováním se hlídce snažil vnutit, že pouze pomáhal, protože bankovky dřevěnou tyčkou zastrkával hlouběji do boxu. Nakonec se ale prořekl a přiznal, že výtěžek potřeboval na nové boty. „Protože na kamerách byla jeho manipulace u pokladničky jasně vidět, přivolala hlídka republikové policisty, kteří si celý případ převzali,“ doplnila. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Brno

Štítky Brno, MP Brno, strážníci, Vánoce, trhy, krádež, charita, pokladna, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lenka Kuchařová

Členové státem chráněného etnika mají vždy pohotově argumety proč kradou.Vždyť cigarety se neustále zdražují a oni bez nich nemohou být.....Tohle ale policii říct neumí,takže argument s botami se hodí víc....

Středa, 29. listopadu 2023, 00:20Odpovědět

Myslel jsem na babičku, sdělil muž v Brně a zasunul klacík do kasičky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.