Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na nádraží v Brně úřaduje protivný vozíčkář. Najíždí do výloh a chňape po zboží

Svým očím nevěřila hlídka městské policie, když procházela brněnským nádražím nádraží. V podchodu objevila nešťastnou prodejkyni, které dlouhodobě pije krev agresivní invalida. Muž na vozíku opakovaně najížděl do stánků, ničil výlohy i toužil krást zboží. Strážníci se nakonec s potížistou pustili do konfrontace.

K dopravnímu uzlu dorazili příslušníci brněnské městské policie ve středu odpoledne. Při obchůzce je zastavila rozhořčená podnikatelka oděvů, která prstem ukazovala na invalidu. Pracovníkům šedesátiletá prodavačka popsala, jak ji obtěžuje protiva na vozíku škodí. Ten neustále najíždí do prodejních stánků, čímž ničí vybavení i zboží. Navíc zkoušel i ukrást kabelku, jež vypadla z rozmlácené výlohy.

Strážníky příběh zaujal a rozhodli se, že podezřelého osloví. „Hlídka po krátké chvíli kontaktovala muže odpovídajícího popisu v blízkosti prodejního stánku opodál. Na elektrickém invalidním vozíku se šestačtyřicetiletý Brňan pohyboval neustále dopředu a dozadu a díky pohotovému zákroku strážníků nemohl zopakovat svůj manévr s najetím na výlohu provozovny,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková

Příslušníci městské policie zkoušeli dát s invalidou řeč. Jenže se jednalo prakticky o nadlidský úkol. Hlídka ale nakonec zachovala chladnou hlavu. „Muž strážníkům tvrdil, že nikomu nic nedělá a nikoho neohrožuje. O jeho vině a případném trestu budou rozhodovat úředníci, kterým hlídka podezření ze spáchání majetkového přestupku oznámila,“ dodala Skřivánková.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Strážníci, Nádraží, Invalida

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Šálovský

Uka mi tu mrdku...naučim ho chodit

Pátek, 24. listopadu 2023, 18:45Odpovědět

Václav Havran

Tak nevím, jestli pan autor umí česky. Jenom pár perliček z jeho výtvoru - ..... když procházela brněnským nádražím nádraží. ......rozhořčená podnikatelka oděvů , .....jak ji obtěžuje protiva na vozíku škodí. Úžasná úroveň žurnalistiky.

Pátek, 24. listopadu 2023, 15:44Odpovědět

Libor Burian

Asi jsou to všechno lajnaři magistrátu. O důvodech dnešního bendozmaru píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy, nyní třeba o demonstraci v Praze, povolení Rondapu, ceně vody v Liberci. Na ČT 1 Reportéři ČT: Boj o vodu a rozsudek brněnského soudce se zdůvodněním že zem ovládá mafie(pořad před čtyřmi lety) . Na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati...

Úterý, 28. listopadu 2023, 09:35Odpovědět

Diskutér T.

Již jsem jej také spatřil, jak se prohání ve svém FORDU, ale nikomu neubližoval - jedná se asi o bezdomovce - potulného cestovatele, který cestuje s vozíkem vzhůru-dolů po brněnskych trasách - VYPUMPOVAT KOLA U VOZÍKU, aby byl na jednom místě, kde nejsou obchody - někde u parčíku a byl by pokoj!

Pátek, 24. listopadu 2023, 14:09Odpovědět

Na nádraží v Brně úřaduje protivný vozíčkář. Najíždí do výloh a chňape po zboží  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.