Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Chovatelka v Brně bránila psa před agresivním křížencem. Neposlouchá, hájil svěřence majitel

Ledový pot polil třiatřicetiletou ženu, která venčila v brněnských Černovicích čtyřnohého přítele. Na mazlíčka ale z ničeho nic vyběhl velký volně pobíhající kříženec. Agresivně naladěné zvíře na psa chovatelky zaútočilo. Vše nakonec mělo dohru až u městské policie.

K incidentu došlo u tamější zahrádkářské kolonie. Žena při venčení natrefila na ne příliš dobře naladěného hafana, který nečekaně vyběhl z pozemku zahrádkáře. Zvíře se vrhlo na jejího mazlíčka a jen díky obětavosti chovatelku nedošlo k závažným zraněním. S pohmožděným prstem si pak chtěla vše vyříkat s majitelem. Jenže ten s k jednání neměl. Zalezl zpět do boudy, a tak Brňanka zavolala na pomoc městskou policii, jež viděla zvířecího potížistu v akci. 

Po krátké chvíli vyběhl pes odpovídající popisu zpoza zahrádkářské osady a když uviděl psa mladé ženy, okamžitě se k němu rozběhl a opakovaně do něho vrazil a povalil ho na zem. Naštěstí byl opatřen košíkem a napadený pes vyvázl bez fyzické újmy. Kříženec nereagoval na povely, proto si pro něho musel přijít devětatřicetiletý majitel z Brna a připnout ho na vodítko,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná

Strážci brněnského zákona a vyhlášek si s vlastníkem křížence promluvili a žádali vysvětlení celé události. Muž krčil rameny. Tvrdil, že jeho hafan při pohledu na jiného nikoho neposlouchá. „Hlídce ale takové vysvětlení nestačilo a podezření z porušení městské vyhlášky oznámila úředníkům. Majitelce napadeného psa strážníci doporučili, aby vyhledala lékařské ošetření,“ dodala strážnice Pokorná. 

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Strážníci, Psi, Bitka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chovatelka v Brně bránila psa před agresivním křížencem. Neposlouchá, hájil svěřence majitel  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.